Domácí lískooříšková nutella

Nutellu miluje snad každé dítě, je však plná cukru a palmového oleje. Proč si však neudělat domácí, zdravou a navíc veganskou? Skvěle se hodí např. k lívancům.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 80g 100% másla z lískových oříšků (skvěle funguje i máslo arašídové, oboje seženetezde)
  • 40g rozehřátého kokosového tuku
  • 20g sušeného veganského mléka rozmíchaného v troše vody (např. kokosové)
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • 3 lžíce sirupu (rýžového/agáve/datlového atd.)

Postup

1
Všechny ingredience smícháme a dobře promícháme, aby vznikl hladký krém. Pro více čokoládovou chuť můžeme přidat také rozehřátou veganskou čokoládu.
2
Krém skladujeme v lednici, kde poměrně dost ztuhne, před podáváním ho tedy nechte chvíli v pokojové teplotě.

Poznámka

Z daného množství získáte přibližně 200g lískooříškové nutelly.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makové mini rohlíčky s citrónovou kůrou

Lilkové mini pizzy s domácí rajčatovou omáčkou, italským kořením a sýrem

Penne s cuketou a pancettou

Fit čokoládové řezy s ořechy bez pečení

Zeleninové muffiny bez mouky

Pečené brambory plněné směsí sýru, česneku a cibulky s vejcem navrchu

Křupavé seitanové řízečky s mrkvovou kaší

Dušené vepřové plátky se šťávou

Plněný kuřecí prsíčka se zeleninou

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Nepečený koláč s krémovou náplní a jahodami

Krémový rýžový puding s kokosovým mlékem