Dýňové kobližky s javorovým sirupem

Kobližky se pečou v troubě a jejich příprava je velmi jednoduchá. Pokud máte předem hotové dýňové pyré, tak i velmi rychlá. Do těsta se přidává prášek do pečiva, nikoliv droždí, takže jsou hotové za pár minut.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

(použila jsem hrnek o objemu 240 ml)

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • špetka mletého nového koření, hřebíčku a muškátového oříšku
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku dýňového pyré – recept viz. níže
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • + cca 3 lžíce rozpuštěného másla
  •     skořicový cukr na obalení (možno smíchat třtinový cukr se skořicí)

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na mini muffiny (24 ks) nebo donuty vymažte olejem.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, koření a cukr.
V jiné misce prošlehejte vejce, javorový sirup, dýňové pyré a olej. Směs vlijte k moučné směsi a lehce promíchejte. Těsto je docela husté, místy i hrudkovité, ale tak je to v pořádku. Hodně záleží na konzistenci dýňového pyré.
Těsto rozdělte do připravené formy mezi 24 muffinků, použila malou zmrzlinovou lžíci, a dejte péct do vyhřáté trouby na 10-12 minut.

2

Mezitím si připravte rozpuštěné máslo a skořicový cukr. Ten můžete koupit nebo si ho připravit z pár lžic krupicového (třtinového) cukru a špetky skořice.

3

Upečené kobližky nechte cca 5 minut chladnout ve formě, pak každou z nich celou potřete rozpuštěným máslem (štětcem nebo mašlovačkou) a obalte ve skořicovém cukru. Nechte chvilku vychladnout a hned podávejte.

Poznámka

Jak připravit dýňové pyré Dýni omyjte, rozpulte a odstraňte semínka. Plech vyložte pečícím papírem a půlky dýni položte řeznou stranou na plech. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170-180 stupňů asi na hodinu. Vychladlou dýni pak rozmixujte na pyré. Pokud použijete dýni Hokaido, můžete rozmixovat i se slupkou, u jiných typů dýně použijte na pyré pouze dužinu. Nespotřebované pyré můžete několik dní uchovat v lednici nebo zamrazit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mexická quinoa z jedné pánve

Pečená kuřecí roláda s korpusem z vaječného těsta

5 atraktivních letních receptů z cukety

Houbový guláš od Červeného rendlíku

Marinovaný kapr pečený na bramborech

Chili con carne

Lahodná a lehká příloha: Šťouchané brambory s květákem a mandlemi

Křehké kuličky s kuřecím masem, bylinkami a rajčatovou omáčkou

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou

Masové kuličky v pikantní omáčce

Vegetariánské chilli con carne

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi