fbpx

Dýňové kobližky s javorovým sirupem

Kobližky se pečou v troubě a jejich příprava je velmi jednoduchá. Pokud máte předem hotové dýňové pyré, tak i velmi rychlá. Do těsta se přidává prášek do pečiva, nikoliv droždí, takže jsou hotové za pár minut.

Dýňové kobližky s javorovým sirupem

Ingredience na 10 porcí

(použila jsem hrnek o objemu 240 ml)

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice 
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru 
  • špetka mletého nového koření, hřebíčku a muškátového oříšku 
  • 1/2 hrnku třtinového cukru 
  • 1/2 hrnku dýňového pyré – recept viz. níže 
  • 1/4 hrnku javorového sirupu 
  • 2 vejce 
  • 3 lžíce oleje 
  • + cca 3 lžíce rozpuštěného másla 
  •     skořicový cukr na obalení (možno smíchat třtinový cukr se skořicí)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na mini muffiny (24 ks) nebo donuty vymažte olejem.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, koření a cukr.
V jiné misce prošlehejte vejce, javorový sirup, dýňové pyré a olej. Směs vlijte k moučné směsi a lehce promíchejte. Těsto je docela husté, místy i hrudkovité, ale tak je to v pořádku. Hodně záleží na konzistenci dýňového pyré.
Těsto rozdělte do připravené formy mezi 24 muffinků, použila malou zmrzlinovou lžíci, a dejte péct do vyhřáté trouby na 10-12 minut.

Dýňové kobližky s javorovým sirupem
2

Mezitím si připravte rozpuštěné máslo a skořicový cukr. Ten můžete koupit nebo si ho připravit z pár lžic krupicového (třtinového) cukru a špetky skořice.

Dýňové kobližky s javorovým sirupem
3

Upečené kobližky nechte cca 5 minut chladnout ve formě, pak každou z nich celou potřete rozpuštěným máslem (štětcem nebo mašlovačkou) a obalte ve skořicovém cukru. Nechte chvilku vychladnout a hned podávejte.

Poznámka

Jak připravit dýňové pyré Dýni omyjte, rozpulte a odstraňte semínka. Plech vyložte pečícím papírem a půlky dýni položte řeznou stranou na plech. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170-180 stupňů asi na hodinu. Vychladlou dýni pak rozmixujte na pyré. Pokud použijete dýni Hokaido, můžete rozmixovat i se slupkou, u jiných typů dýně použijte na pyré pouze dužinu. Nespotřebované pyré můžete několik dní uchovat v lednici nebo zamrazit.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře