(použila jsem hrnek o objemu 240 ml)
Troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na mini muffiny (24 ks) nebo donuty vymažte olejem.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, koření a cukr.
V jiné misce prošlehejte vejce, javorový sirup, dýňové pyré a olej. Směs vlijte k moučné směsi a lehce promíchejte. Těsto je docela husté, místy i hrudkovité, ale tak je to v pořádku. Hodně záleží na konzistenci dýňového pyré.
Těsto rozdělte do připravené formy mezi 24 muffinků, použila malou zmrzlinovou lžíci, a dejte péct do vyhřáté trouby na 10-12 minut.
Mezitím si připravte rozpuštěné máslo a skořicový cukr. Ten můžete koupit nebo si ho připravit z pár lžic krupicového (třtinového) cukru a špetky skořice.
Upečené kobližky nechte cca 5 minut chladnout ve formě, pak každou z nich celou potřete rozpuštěným máslem (štětcem nebo mašlovačkou) a obalte ve skořicovém cukru. Nechte chvilku vychladnout a hned podávejte.
Jak připravit dýňové pyré Dýni omyjte, rozpulte a odstraňte semínka. Plech vyložte pečícím papírem a půlky dýni položte řeznou stranou na plech. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170-180 stupňů asi na hodinu. Vychladlou dýni pak rozmixujte na pyré. Pokud použijete dýni Hokaido, můžete rozmixovat i se slupkou, u jiných typů dýně použijte na pyré pouze dužinu. Nespotřebované pyré můžete několik dní uchovat v lednici nebo zamrazit.