Quinoa kaše s jahodami, ořechy a sýrem cottage

Quinou jsem si velmi oblíbila. Je to v prvé řadě velmi zdravá, ale i chutná potravina. Oblíbila jsem si ji také pro její univerzálnost. Hodí se prakticky při jakémkoliv vaření tak i pečení. Už jsem ji zkoušela jako přílohu, jako zavářku do polévky, jako obal místo klasického trojobalu, na pečení a nyní se dostala na řadu její další sladká podoba. Tato její sladká forma je mi opět velmi sympatická a mohla bych říci, že bude patřit mezi mé oblíbené.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience:

  • hrnek tř
    íbarevné quinoi
  • hrnek kokosového (či jin
    ého rostlinného) mléka
  • 2 lž
    íce medu
  • 6 jahod + na ozdobení
  • 4 lž
    íce cottage sýru
  • hrst vlašsk
    ých ořechů
  • mátové lístky na ozdobení

Postup

1

Quinoi si uvaříme dle návodu, místo vody však použijeme mléko tj. nejprve si ji propláchneme vlažnou vodou a pak vaříme v mléce cca 15 minut.

2

Mezitím si nakrájíme jahody na kostičky. Necháme quinou trochu zchladnout a pak do ní zamícháme med a sýr cottage.

3

Jako poslední vmícháme jahody a ořechy. Můžeme dozdobit pár lístky máty. Podáváme jako snídani nebo svačinu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí margarín bez palmového oleje a ztužených tuků

Krémová cibulačka

Brokolicové špalíčky s rajčatovým dipem

Karbanátky z kapusty a uzeného tofu

Valašské frgále

Špagetová dýně zapékaná s masovými kuličkami, rajčatovou omáčkou a sýrem

Video: Veselý dort v podobě roztomilého ježečka

Dýnové lívance

Hruškový perník

Perník | rychlý recept | bezlepkový a veganský

Meruňkový džem s vanilkou a mandlemi

Slané donuty se šmakounem