Polentová pizza alla caprese

Máte chuť na pizzu, ale nechce se vám moc dlouho čekat? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 70 g instantní kukuřičné polenty
  • 300 ml vroucí vody
  • česnek dle chuti
  • 1/2 lžičky bazalky
  • sůl

Co na to:

  • 25 g eidamu
  • 40 g mozzarelly
  • 100 g rajčat
  • 30 g čerstvého špenátu
  • bazalka
  • rebarborové chutney (nemusí být, lze nahradit rajčatovým protlakem)

Postup

1

Troubu předehřejte na 210 stupňů. Polentu připravte dle tradičního postupu – smíchejte s vroucí vodou, osolte dle chuti, přidejte prolisovaný česnek a bazalku. Chvíli povařte. Pokud byste chtěli, můžete eidam (či jiný tvrdý sýr dle chuti) nastrouhat již do polenty. Na kulatý plíšek dejte pečicí papír a na něj mokrou lžičkou vytvarujte z polentové kaše kolo.

2

Omyjte špenát, rajčata nakrájejte na kolečka, mozarelu na větší kousky a pokud jste nedali eidam již do těsta, nastrouhejte si ho nahrubo (můžete použít i plátky, ty jen trochu natrhejte, aby se vám lépe kladly po celé ploše pizzy).

3

Pizzu potřete rebarborovým chutney udělaného dle mého receptu nedávno zde vloženého, ale pokud jej nemáte, klidně použijte jen rajský protlak či kečup.

4

Na chutney položte plátky (nebo nastrouhaný) eidam. Na ně rozprostřete listy špenátu, rajčata i mozzarellu. Posypte bazalkou. Dejte do trouby a pečte cca 25–30 minut.

5

Po upečení pizzu vytáhněte a nechejte chvíli zchládnout. Polentové těsto je křehké, takže doporučuji pizzu rozkrájet na čtvrtky a ty postupně podebrat obracečkou a přesunout na talíř.

6

Dobrou chuť.

Poznámka

Náplň na pizzu můžete samozřejmě obměňovat dle svých chutí. Pokud nemáte rádi česnek, klidně jej v základním těstě vynechte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mléčná rýže s nektarinkami

Fitness cuketové nudličky s rajčatovou omáčkou, černými olivami a parmazánem

Kuřecí jednohubky v schwarzwaldské šunce na party

Lehké grilované kuře s koriandrem

Pohankové muffiny s jablky a vlašskými ořechy

Jablečné polštářky

Halloweenský perník

Křupavé pralinky s náplní z bohatého čokoládového těsta

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Pikantní zapékaná quinoa se zeleninou, fazolemi a chilli

Lokše s povidly a mákem

Dietní tvarohové lívanečky