Rajčatová focaccia
Focaccia je italský chléb podobný pizze, který se podává jako příloha nebo se jen tak přikusuje... nejlépe k vínu samozřejmě! Tradičně se zdobí hrubozrnnou solí, olivovým olejem a bylinkami, já jsem přidala navíc česnek a rajčata.

Ingredience na 4 porce
Suroviny na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 ml vody
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička soli
Na ozdobu:
- hrubozrnná sůl (např. himalájská)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 červené a 1 žluté rajče
- tymián
- oregáno
- rozmarýn
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Vyložte si plech pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, vodu, prášek do pečiva a lžičku soli a ručně vypracujte těsto. Pokuste se z něj uplácat kouli, kterou přeneste na plech a prsty těsto roztáhněte do (přibližně) oválného tvaru. Těsto je lepivé, takže uvidíte, jak to půjde, rustikální vzhled tady však není na škodu :D

Těsto potřete olivovým olejem, posypejte hrubozrnnou solí, tymiánem, oregánem a rozložte na něj plátky česneku a rajčat.
Focacciu pečte 25 minut na 200°. Na závěr ji ozdobte čerstvým rozmarýnem.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře