fbpx

Rajčatová focaccia

Focaccia je italský chléb podobný pizze, který se podává jako příloha nebo se jen tak přikusuje... nejlépe k vínu samozřejmě! Tradičně se zdobí hrubozrnnou solí, olivovým olejem a bylinkami, já jsem přidala navíc česnek a rajčata.

Rajčatová focaccia

Ingredience na 4 porce

Suroviny na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička soli

 
 
 
Na ozdobu:

  • hrubozrnná sůl (např. himalájská)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červené a 1 žluté rajče
  • tymián
  • oregáno
  • rozmarýn

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Vyložte si plech pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, vodu, prášek do pečiva a lžičku soli a ručně vypracujte těsto. Pokuste se z něj uplácat kouli, kterou přeneste na plech a prsty těsto roztáhněte do (přibližně) oválného tvaru. Těsto je lepivé, takže uvidíte, jak to půjde, rustikální vzhled tady však není na škodu :D

Rajčatová focaccia
2

Těsto potřete olivovým olejem, posypejte hrubozrnnou solí, tymiánem, oregánem a rozložte na něj plátky česneku a rajčat.

3

Focacciu pečte 25 minut na 200°. Na závěr ji ozdobte čerstvým rozmarýnem.

Rajčatová focaccia

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře