Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí
Pokud jde o ryby, tak mají u nás zelenou. Máme je rádi, a proto se snažím, aby jejich příprava nebyla pořád stejná. Nedávno mě zaujal recept na rybí závitky a věděla jsem, že tato úprava se u nás ještě nedělala. Zkouška dopadla na výbornou a tudíž jsem ráda za další rozšíření svých kulinářských obzorů.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- cca 700 g filetů z bílé ryby (použila jsem tresku)
- 25 g Ghí (máslo)
- 6 lžic najemno nasekaných bylinek (použila jsem petrželku, bazalku, oregáno, kopr, pažitku)
- sůl
- pepř
- 2 listy pórku
- hrubozrnná hořčice (nebo citrón na zakápnutí ryby)
Postup
1
Nejprve si nachystáme pórek, který nakrájíme na tenké proužky a spaříme jej horkou vodou. Pórek použijeme místo provázku na zavázání závitků. Horkou vodou pórek změkne a bude se nám s ním lépe pracovat.
2
Rybu nakrájíme na dlouhé plátky, které potřeme povoleným Ghí, hrubozrnnou hořčicí (pokud nechcete použít hořčici, tam místo ní zakápněte rybu citronovou šťávou) a zasypte jemně sekanými bylinkami. Ochutíme solí a pepřem.
3
Rybu pak stáčíme do malých závitků, které převažte připravenými proužky z pórku. Závitky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut (do měkka). Závitky lze také připravovat v páře.
Lze podávat samotné nebo se zeleninovým salátem či bramborovou kaší.
Poznámka
Inspirace: http://www.albert.cz/recepty/rybi-zavitky
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}