fbpx

Domácí pečené pikantní kešu oříšky s medem

Silvestrovské pohoštění nemusí být stále jen chlebíčky a chipsy :). Vyzkoušejte připravit domácí sladce pikantní křupavé ořechy, které skvěle doplní slavnostní tabuli. Nejlepší jsou ještě teplé.

  • Doba přípravy: 15 minut
recept-na-pikantni-kesu-orechy

Ingredience

  • ¼ hrnku medu
  • 1 lžička chilli, popř. dle chuti
  • 360 g kešu ořechů, nesolených
  • 2 lžíce třtinového cukru nebo kokosového cukru
  • 1.5 lžičky soli

honey-chili-roasted-cashews-680x1020

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C a plech vyložte pečícím papírem.

2

V míse smíchejte med a chilli. Vložte na pár sekund do mikrovlnky, jen tak, abyste směs lehce ohřáli.

3

Poté přidejte kešu a promíchejte tak, aby se všechny obalily směsí.

4

Rozprostřete je na připravený plech v jedné vrstvě a vložte do trouby na 10 až 15 minut. Po pěti minutách pečení je promíchejte. Čas pečení se může měnit, ořechy vyndejte až lehce zhnědnou.

5

Promíchejte třtinový cukr se solí, ořechy nechte 5 minut chladnout a poté je promíchejte se solí a cukrem.

6

Nechte vše vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Mohlo by vás zajímat:
chilli med ořechy pečení pikantní třtinový cukr Předkrmy

Zdroj: leelalicious.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře