Nepečené ořechové pralinky s lněnými semínky a čokoládovou polevou

Další recept z kategorie rychlých, nepečených a zde i bezlepkových dobrot :). Ořechová náplň je ozvláštněna lněnými semínky, které jsou plné minerálů a pomáhají našemu správnému trávení. Pro ještě zdravější variantu receptu můžete pralinky obalit třeba ve strouhaném kokosu nebo nechat jen tak.
  • Doba přípravy: 30 minut + čas na chlazení
  • Porce: cca 10 kousků

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g vypeckovaných datlí
  • 100 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 75 g čokolády

Postup

1

Vypeckované datle vložte do vody a nechte je aspoň hodinu namáčet.

2

Datle poté slijte a společně s ořechy a vanilkou je rozmixujte najemno.

3

Poté přidejte lněná semínka a opět rozmixujte.

4

Z připraveného těsta tvarujte kuličky, které pokládejte na talíř a poté vložte do mrazáku.

5

Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Čokoládu nakrájejte na menší kousky a rozpusťte nad parou nebo v mikrovlnce. Namáčejte v ní zatuhlé kuličky a vraťte zpět na talíř.

6

Pralinky nechte zatuhnout v lednici nebo mrazáku. Skladujte v chladnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tvarohový koláč s meruňkami a mákem

Kuřecí prsa s houbami shiitake

Cizrnovo cuketová garam masala

Banánový chlebíček s borůvkami

Nadýchané ricottové placičky s parmazánem

VIDEORECEPT: Rychlé jednoduché lívance

Čokoládové tartaletky

Celozrnné muffiny s datlemi

Angreštový sirup s meduňkou

Rýžové nudle inspirované Jamiem Oliverem

Polníčkové pesto

Kokosový cheesecake s ostružinovým želé