Fazolová pomazánka

Tento recept asi není potřeba nějak zvlášť představovat nebo popisovat. Příprava je jednoduchá a rychlá, obzvlášť pokud máte po ruce již uvařené fazole. Prostě stačí jen nakrájet, pomačkat nebo namlít všechny suroviny a jídlo máte hotové :-) Tuto pomazánku si můžete mazat na chleba nebo ji klidně jíst jen tak samotnou jako hlavní studený pokrm.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150g fazolí
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 jarní cibulka
  • lžíce olivového oleje

Postup

1

Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a v nové studené vodě dáme vařit do měkka. Necháme vychladnout.
Kdo si chce práci zjednodušit a nemá předem namočené fazole, může samozřejmě použít adekvátní množství konzervovaných fazolí.

2

V misce vidličkou fazole rozmačkáme (můžete ale zkusit i mlýnek nebo mixér), osolíme, okořeníme a přidáme jemně nasekanou jarní cibulku. Zakápneme olejem a vše důkladně promícháme. Pokud je potřeba, přidáme vodu nebo fazolový nálev

3

Uložíme aspoň na hodinu do ledničky odležet.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Těstoviny s omáčkou z rajčat, mrkve a červené čočky

Cuketové bramboráky

Rajčatová gratina s bramborami a karamelizovanou cibulí

Zeleninové kari z dýně hokkaido

Čočková sekaná se žampiony a tempehem

Jednoduchý veganský “tavený sýr“ z jogurtu

Losos so slnečnicovými semiač. a s paradajkovým pyré

Extra vlhké cuketové brownies

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou

Phở bò tái (pho bo tai)

Bramborový salát s rukolou

Jemná cizrnová pomazánka s avokádem