Pečená mandlová feta s medvědím česnekem

Tento pečený rostlinný "sýr" z mandlí je výborný do salátu nebo třeba jen tak na chleba.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150g mandlí předem namočených a oloupaných
  • šťáva z poloviny citronu
  • 120ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžička sušeného česneku
  • lžička sušené cibule
  • lžíce lahůdkového droždí
  • lžička soli
  • trocha pepře
  • lžíce sušeného medvědího česneku

Postup

1

Všechny ingredience hodíme do mixéru a rozmixujeme na hladký krém. Ten přesuneme do plátýnka a vymačkáme přebytečnou vodu/smetanu. Tu rozhodně nemusíme vyhazovat, hodí se do slaných omáček, využijete ji např. zde.

2

Po vymačkání směs přesuneme do formiček a pečeme při vyšších teplotách 30 - 40 minut. Vyndaváme, když je povrch krásně zlatý. Necháme vystydnout.

3
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Likér z ledových kaštanů

Domácí Mozartovy koule

Šmakounovy crinkles

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

Mrkvový koláč

Murkha dhál

Švestkový koláč posypaný plátky mandlí

Naše perníčky

Fazolové bownie s fíky a mandlemi

Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut

Meruňkové muffiny