Nejlepsi hummus

Co je hummus? Je to víceméně rozmačkaná cizrna smíchaná s tahinou (sezamovou pastou) a olivovým olejem. Tahle dobrota je oblíbená v oblasti Středního východu a také i u nás doma.

Nature in the Kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g syrové cizrny
  • 4 ČL čerstvé citronové šťávy
  • 2 PL tahini
  • 2/4 šálku a 1 PL neslazeného mandlového mléka(může být i sojové)
  • 2/4 šálku olivového oleje
  • 1/2 ČL papriky
  • 1/2 ČL chilli koření nebo pálivé papriky
  • sůl, pepř

Postup

1

Syrovou cizrnu si namočíme přes noc do vody. Cizrna se 2–3x zvětší, takže dejte určitě raději více vody než méně.

2

Na druhý den cizrnu propláchneme čistou vodou a pak uvaříme do měkka.

3

Až je cizrna uvařená a vychladlá, všechny ingredience vložíme do mixeru a mixujeme až do hladké krémové konzistence. Pokud by se vám zdálo, že hummus není stále krémové konzistence a potřeboval by více tekutin, doporučuji přidat raději více oleje než mléka. Udělá to hodne na chuti.

4

Hotový hummus necháme schladnout v lednici.

Poznámka

Servírujeme pokapané olejem a výborný je posypaný osmahnutými piniovými oříšky. :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí, smetanová omáčka, rýže, zelenina

Mrkvové sušenky s kokosem a vanilkovou polevou

Snadný avokádový tatarák s bagetkou

Brownies s žitnou moukou

Čokoládové muffiny

Čokoládovo-cuketová buchta

Žitná pizza s mletým masem

Pravé americké lívance

Trhanec se skořicí

Polentová pizza alla caprese

Jemně pikantní domácí kečup ke grilování

Sladká „tygří“ roláda s čokoládovou náplní