fbpx

Jemná vajíčková pomazánka

Tahle pomazánka vznikla v době, kdy byly děti malé. Dělala jsem tenkrát klasickou vajíčkovou pomazánku - vejce nastrouhat, smíchat s hořčicí a změklým máslem...Pomazánka byla dobrá, ale měla jednu velkou nevýhodu...po vyjmutí z chladničky se drobila a padala dolů z chleba. A tak jsem hledala řešení pomazánky, která se dá lehce roztírat i ve studeném stavu a na pečivu drží. Vznikla jemná vajíčková pomazánka, která se dá použít i jako podklad na chlebíčky.

Jemná vajíčková pomazánka

Ingredience na 4 porce

  • 6 vajec
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 malá cibule
  • pepř, sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Vajíčka uvaříme na tvrdo a oloupeme. Rozlomíme je na menší kousky a dáme do misky spolu s hořčicí, olejem, solí a pepřem.

Jemná vajíčková pomazánka
2

Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Podle toho, jak máme rádi, můžeme rozmixovat úplně, nebo ponechat menší kousky. Když pomazánku rozmixujeme úplně, můžeme jí pomocí cukrářského sáčku zdobit například slané dorty.

3

Nakonec vmícháme jemně nasekanou cibuli.

Poznámka

Tato pomazánka je úplně základní a můžeme si jí dále obměňovat podle své chuti. Můžeme vynechat cibuli a přidat např. lžičku rajského protlaku, bazalku a česnek, jindy nastrouhaný křen, zelené bylinky...fantazii se meze nekladou

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře