Jemná vajíčková pomazánka
Tahle pomazánka vznikla v době, kdy byly děti malé. Dělala jsem tenkrát klasickou vajíčkovou pomazánku - vejce nastrouhat, smíchat s hořčicí a změklým máslem...Pomazánka byla dobrá, ale měla jednu velkou nevýhodu...po vyjmutí z chladničky se drobila a padala dolů z chleba. A tak jsem hledala řešení pomazánky, která se dá lehce roztírat i ve studeném stavu a na pečivu drží. Vznikla jemná vajíčková pomazánka, která se dá použít i jako podklad na chlebíčky.

Ingredience na 4 porce
- 6 vajec
- 6 lžic oleje
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 malá cibule
- pepř, sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Vajíčka uvaříme na tvrdo a oloupeme. Rozlomíme je na menší kousky a dáme do misky spolu s hořčicí, olejem, solí a pepřem.

Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Podle toho, jak máme rádi, můžeme rozmixovat úplně, nebo ponechat menší kousky. Když pomazánku rozmixujeme úplně, můžeme jí pomocí cukrářského sáčku zdobit například slané dorty.
Nakonec vmícháme jemně nasekanou cibuli.
Poznámka
Tato pomazánka je úplně základní a můžeme si jí dále obměňovat podle své chuti. Můžeme vynechat cibuli a přidat např. lžičku rajského protlaku, bazalku a česnek, jindy nastrouhaný křen, zelené bylinky...fantazii se meze nekladou
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře