Bezlepkové ovocné sušenky s kokosem, datlemi a vanilkou
Vyzkoušejte tyto netradiční, ovšem skvělé ovocné sušenky, které v sobě nemají žádnou mouku ani rafinovaný cukr, a přesto jsou sladké, křupavé a takové, jaké by měly sušenky být :).
- Doba přípravy: 30 minut + čas na sušení
- Porce: přibližně 18 ks

Ingredience
Makarony
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- ⅔ hrnku bezlepkových ovesných vloček (Při nákupu si ohlídejte, že jsou vločky označeny jako bezlepkové)
- ¼ hrnku datlové směsi (recept níže)
- 2 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
- 1 lžička vanilkového extraktu
Příchutě (vyberte dvě)
- ¼ lžíce matcha prášku
- ⅓ hrnku malinového pyré (můžete použít i jiné ovoce)
- 1 lžíce acai prášku
- 1 lžíce karobu nebo holandského kakaa
Datlová směs
- 12 velkých datlí, vypeckovaných
- 1 hrnek vody
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
Připravte si datlovou směs. Do food procesoru vložte vypeckované datle, vodu a vanilku. Vše rozmixujte do hladké konzistence. Dejte bokem.
Do food procesoru vložte vločky, rozmixujte do hrubší moučky a přidejte kokos, datlovou směs, kokosový olej a vanilku. Rozmixujte do spojitého těsta a polovinu směsi odložte do mísy.
Do směsi ve food procesoru přidejte vybranou příchut, například matchu. Promixujte a hotovou směs dávkujte pomocí zmrzlinové lžíce na plech vhodný ke sušení v troubě. (Konkrétně jde o plech s malými dírkami po celém svém povrchu).
Druhou polovinu směsi vložte do food procesoru a smíchejte s druhou vybranou příchutí – například ovocným pyré.
Krátce mixujte a hotovou směs opět rozdělte na malé kopečky a dejte na plech vhodný k sušení.
Sušte v troubě při teplotě přibližně 55 °C přibližně 8 hodin.
Mohlo by vás zajímat:
datle kokos maliny ovoce sladké recepty
Zdroj: rawmanda.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře