Bezlepkové ovocné sušenky s kokosem, datlemi a vanilkou

Vyzkoušejte tyto netradiční, ovšem skvělé ovocné sušenky, které v sobě nemají žádnou mouku ani rafinovaný cukr, a přesto jsou sladké, křupavé a takové, jaké by měly sušenky být :).
  • Doba přípravy: 30 minut + čas na sušení
  • Porce: přibližně 18 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Makarony

  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • ⅔ hrnku bezlepkových ovesných vloček (Při nákupu si ohlídejte, že jsou vločky označeny jako bezlepkové)
  • ¼ hrnku datlové směsi (recept níže)
  • 2 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Příchutě (vyberte dvě)

  • ¼ lžíce matcha prášku
  • ⅓ hrnku malinového pyré (můžete použít i jiné ovoce)
  • 1 lžíce acai prášku
  • 1 lžíce karobu nebo holandského kakaa

Datlová směs

Postup

1

Připravte si datlovou směs. Do food procesoru vložte vypeckované datle, vodu a vanilku. Vše rozmixujte do hladké konzistence. Dejte bokem.

2

Do food procesoru vložte vločky, rozmixujte do hrubší moučky a přidejte kokos, datlovou směs, kokosový olej a vanilku. Rozmixujte do spojitého těsta a polovinu směsi odložte do mísy.

3

Do směsi ve food procesoru přidejte vybranou příchut, například matchu. Promixujte a hotovou směs dávkujte pomocí zmrzlinové lžíce na plech vhodný ke sušení v troubě. (Konkrétně jde o plech s malými dírkami po celém svém povrchu).

4

Druhou polovinu směsi vložte do food procesoru a smíchejte s druhou vybranou příchutí – například ovocným pyré.

5

Krátce mixujte a hotovou směs opět rozdělte na malé kopečky a dejte na plech vhodný k sušení.

6

Sušte v troubě při teplotě přibližně 55 °C přibližně 8 hodin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrna s pečenou dýní

Čokoládové řezy s karamelem, čokoládovými kousky a ořechy

Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem

Pečená rajčata s česnekem a sýrem

Parmazánové rohlíčky se sušenými rajčaty

Dobošové řezy

Celozrnné lívance

Italská pizza

Nejvláčnější perník na světě!

Rajčata plněná mletým masem, zeleninou a čedarem

Bábovka, ze které teče máslo!

Koláč s meruňkami a se sušenkami amaretti