Domácí smetanová ruská zmrzlina

Velice jednoduchý a rychlý recept, jak si vyrobit svou vlastní domácí ruskou zmrzlinu. Bez éček, bez zbytečného cukru a navíc lahodnější chuti, než kupovaná. 🙂 Není třeba se bát užití syrových vajíček z důvodu salmonely – stačí vajíčko před rozklepnutím důkladně omýt horkou vodou, salmonela se drží na skořápkách, ne ve vajíčku.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 2 ks dortových oplatek (bez příchuti)
  • nějakou nádobu na zamrazení

Postup

1

Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.

2

Vyšleháme zvlášť smetanu v jedné misce, v druhé bílky a ve třetí žloutky s cukrem.

3

Vše smícháme.

4

Na dno nádoby dáme oplatek, na ni natřeme hotovou směs.

5

Dáme do mrazáku na 30 minut, poté vyndáme a promícháme. Opakujeme ještě dvakrát, hmota se při zmražování separuje, tak je potřeba ji promíchávat.

6

Zmrazenou směs přiklopíme druhým oplatkem a necháme v mrazáku pořádně zatuhnout minimálně do druhého dne .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí margarín bez palmového oleje a ztužených tuků

Strouhaný kokosovo-tvarohový koláč

Jednoduché cookies bez tuku a cukru

Celozrnné brownies z patizonu téměř bez tuku

Extra vlhké cuketové brownies

Vajíčková pomazánka s ředkvičkami

Hroznové želé

Roztomilé křupavé sušenky ve tvaru soviček

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

Grilované brambory

Mrkvovo-kukuřičný knedlík

Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut