Domácí smetanová ruská zmrzlina
Velice jednoduchý a rychlý recept, jak si vyrobit svou vlastní domácí ruskou zmrzlinu. Bez éček, bez zbytečného cukru a navíc lahodnější chuti, než kupovaná. 🙂
Není třeba se bát užití syrových vajíček z důvodu salmonely – stačí vajíčko před rozklepnutím důkladně omýt horkou vodou, salmonela se drží na skořápkách, ne ve vajíčku.

Ingredience
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 3 lžíce cukru moučka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 2 ks dortových oplatek (bez příchuti)
- nějakou nádobu na zamrazení
Postup
Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
Vyšleháme zvlášť smetanu v jedné misce, v druhé bílky a ve třetí žloutky s cukrem.
Vše smícháme.
Na dno nádoby dáme oplatek, na ni natřeme hotovou směs.
Dáme do mrazáku na 30 minut, poté vyndáme a promícháme. Opakujeme ještě dvakrát, hmota se při zmražování separuje, tak je potřeba ji promíchávat.
Zmrazenou směs přiklopíme druhým oplatkem a necháme v mrazáku pořádně zatuhnout minimálně do druhého dne .
Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty nepečené zmrzlina
Zdroj: www.receptyonline.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře