Domácí smetanová ruská zmrzlina
Velice jednoduchý a rychlý recept, jak si vyrobit svou vlastní domácí ruskou zmrzlinu. Bez éček, bez zbytečného cukru a navíc lahodnější chuti, než kupovaná. 🙂 Není třeba se bát užití syrových vajíček z důvodu salmonely – stačí vajíčko před rozklepnutím důkladně omýt horkou vodou, salmonela se drží na skořápkách, ne ve vajíčku.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 3 lžíce cukru moučka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 2 ks dortových oplatek (bez příchuti)
- nějakou nádobu na zamrazení
Postup
1
Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
2
Vyšleháme zvlášť smetanu v jedné misce, v druhé bílky a ve třetí žloutky s cukrem.
3
Vše smícháme.
4
Na dno nádoby dáme oplatek, na ni natřeme hotovou směs.
5
Dáme do mrazáku na 30 minut, poté vyndáme a promícháme. Opakujeme ještě dvakrát, hmota se při zmražování separuje, tak je potřeba ji promíchávat.
6
Zmrazenou směs přiklopíme druhým oplatkem a necháme v mrazáku pořádně zatuhnout minimálně do druhého dne .
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}