
Hrách propláchneme a necháme cca 2 hodiny namočený ve vodě (možno vynechat).
Dvě menší cibule (nebo 1 velkou) si nakrájíme a osmažíme na řepkovém oleji, přisypeme hrách, zalijeme vodou (množství podle návodu na obale) a vaříme do změknutí/rozvaření - začne se sám rozpadat, případně mu trochu pomůžeme tyčovým mixérem,
Nakonec přidáme mandlové mléko, utřený česnek a koření - případně trochu zahustíme hraškou - a je hotovo.
Poslední větší cibuli (nebo dvě menší) nakrájíme na drobno a smažíme na troše oleje, zasypeme třtinovým cukrem a necháme ho zkaramelizovat - tím cibulce dodáme lahodnou chuť, komu opravdu vadí kombinace sladkého - slaného, může cukr vynechat.
Párky dáme do studené vody a přivedeme k varu, jakmile se začne vařit voda, můžeme sundat s plotny a podávat - nezapomeňte si kaši dozdobit lahodnou cibulkou!