Extra vláčný čokoládový moučník s banány

Chutnají jako brownies, ale nejsou to brownies… O ždíbíček zdravější čokoládový zákusek s intenzivní vůní banánů. Servírujte jej třeba s mlékem nebo šlehačkou, výborně se doplní.
  • Čas přípravy: 40 minut
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 zralé banány, oloupané
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku jablečného pyré, neslazeného
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 velké vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/8 hrnku čokoládových kousků

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte banány s třtinovým cukrem, poté přidejte jablečné pyré, vanilku a vejce.

2

Dobře promíchejte a přidejte mouku, kakao, sodu a sůl.

3

Nakonec vmíchejte hrnek čokoládových kousků a nalijte těsto do vymazané formy o velikosti 20 x 20 cm. Vršek posypejte zbytkem čoko kousků.

4

Pečte přibližně 25 až 35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde suchá.

5

Podávejte ještě vlažné.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Blondies – Máslové čtverečky plné čokolády

Meringue kisses – sněhové pusinky

Zeleninová musaka

VIDEORECEPT: Zapečené plněné brambory

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Řajčatové těstoviny s modrým sýrem z jednoho hrnce

Čokoládové cizrnové kuličky bez pečení

Rajčatová polévka s mrkví, zelenými fazolkami a cuketou

Krémové dortíky v pomeranči

Řepné karbanátky pečené v troubě

Salát s prosciutto a sýrem babybel

Letní slaninovo-cuketové bramboráky