Originální bábovka

Vyhráli jsme originální silikonovou formu na bábovku ve tvaru hradu, takže od teď máme už jen "hradové" bábovky. :-)

Veronika Malá

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 ks vajec
1 balení vanilkového cukru
1 balení prášku do pečiva
1 lžíce kakaa

Postup

1

Všechny ingredience kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme. Nalijeme polovinu těsta do formy.

2

Ke zbývající polovině těsta přidáme lžíci kakaa a opět dobře promícháme. Nalijeme na světlé těsto do formy. Můžeme špejlí těsto lekce smíchat abychom vytvořili mramorovaný vzhled.

3

Pečeme pozvolna v předehřátě troubě na cca 170°C cca 30-40 minut. Respektujte zkušenosti s vlastní troubou. Zkusíme do bábovky píchnout špejlí zda je bábovka upečená, pokud se nám těsto nelepí na špejli, máme hotovo. Je vynikající a velmi rychlá. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dukátové buchtičky s domácím vanilkovým krémem

Zeleninový boršč

Kapustové karbanátky

Rychlé zapečené kuřecí řízky ála Cordon bleu

Zapékaný pastiňák s česnekem a sýrem Gruyere

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Cookie v hrníčku

Jablkový koláč

Máslové sušenky s karamelovou náplní a čokoládovou polevou do 30 minut

Grilované broskve s levandulí a mátou

Perníčkové tiramisu

Veganská jahodová zmrzlina bez tuku