Salát s ovocem, mozarellou a prosciuttem
Smíchejte slanost dobře usušené šunky, sladkost nektarinky a tropického manga a pikantní kyselou chuť citronové zálivky.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Salát:
- 80 g římského červeného salátu Little Gem (asi 1 hlavička)
- 60 g baby špenátu
- 1/2 zralého manga
- 1 zralá nektarinka
- 1 mozarella
- 50 g prosciutta (asi 4 plátky)
- hrst čerstvého koriandru
Zálivka:
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 dcl olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
1
Salát Little Gem pokrájíme nebo natrháme na kousky, smícháme v míse s baby špenátem a rozdělíme na talíře.
2
Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, nektarinku nakrájíme na dílky a oboje přidáme na talíř se salátem.
3
Mozzarellu nakrájíme na kostičky, prosciutto na proužky a opět obojí rozdělíme na talíře.
4
Na zálivku smícháme v šejkru nebo zavírací sklenici všechny ingredience a důkladně protřepeme.
5
Salát polijeme zálivkou, navrch nasypeme celé lístky koriandru a podáváme.
Poznámka
Ovoce použijte opravdu hodně zralé, aby bylo výrazně sladké. Ideální recept ke zpracování i lehce přezrálých plodů, které už nikdo nechce jen tak samotné ke svačině.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}