Ořechové kostky s čokoládovou polevou

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na těsto

  • 180 g moučkového cukru
  • 8 vajec
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 180 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 150 g másla

Na polevu

  • 1 lžíce mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 lžíce holandsakého kakaa
  • 150 g čokolády na vaření

Postup

1

Z bílků vyšlehejte sníh.

2

Žloutky a cukr vyšlehejte do pěny.

3

Do vyšlehaných žloutků vmíchejte ořechy, strouhanku, kakao (2 lžíce) a prášek do pečiva.

4

Do těsta opatrně vmíchejte bílek.

5

Vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut při teplotě 180 °C.

6

Po upečení korpus překlopte a stáhněte papír. Nechte vychladnout.

7

Na polevu si v kastrůlku rozpusťte máslo, poté přilijte mléko a přisypte cukr. Poté vmíchejte kakao a čokoládu, dokud se vše nespojí.

8

Teplou polevou přelijte vychladlý korpus a nechte asi hodinu zatuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvový koláč

Nepečené kuličky z mandlového másla s polevou z bílé čokolády

Žemlovka

Fitness květákové rizoto – žádná rýže, minimum sacharidů

Originální bábovka

Ovocné toustíky z listového těsta s nadýchaným mascarpone krémem

Video: Tradiční japonské vepřové knedlíčky vařené v páře

Krémové rizoto s dýní hokkaido

Čokoládovo-karamelový koláč

Steak z tuňáka na barevném pepři a mořské soli

Křehký špenátový quiche s ricottou, vejci a celozrnnou krustou

Jednoduché cukroví – Ruské čajové sušenky