Nejprve si dáme vařit vodu na těstoviny , kterou nezapomeňte pořádně osolit.
Nyní si nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, také si nastrouháme pecorino ať máme vše připravené. Recept je bleskový tak nesmí nic zdržovat.
Když máme těstoviny al dente, vhodíme je na rozpálenou pánev s lžící olivového oleje, ihned vypneme a přidáme trochu ricotty, nastrouhaný sýr, šťávu z citronu i kůru a bazalku, vše rychle promícháme s trochou vody z těstovin, která je slaná a obsahuje škrob z těstovin, je tedy mnohem lepší než jen obyčejná horká voda, která naředí omáčku a dochutíme solí a pepřem. Vše musí proběhnout do dvou tří minut, aby těstoviny nebyly rozvařené!! Je to rychlovka jen zamícháme a je to. Výsledná chuť má být krémová a lehce slaná díky sýrům a hodně svěží díky bazalce a citronové šťávě.