Bezlepkové ořechové košíčky s mascrapone a malinami

Kdo by si občas rád nezamlsal? A jde to i přirozeně bez lepku. Díky lahodnému krému s mascarpone a malinami vám nebude chybět čokoláda ani věrnému čokoholikovi. Pro doladění chuti přidejte kousek máty, budete mile překvapeni.

Histaminová Kašulka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Košíčky

  • 175 g pudrové rýžové mouky (nebo 120 g hladké čirokové a 55 g rýžové)
  • 1/2 lžičky bezlepkového prášku do pečení (vinný kámen)
  • špetka soli
  • 75 g másla
  • 100 g namletých lískových ořechů (předem namáčených a pak vysušených)
  • 2 vejce

Krém

  • 250 g kvalitního mascarpone
  • 100 g bílé čokolády
  • 1 lžička kakaového másla (nebo kokosového oleje)

Náplň

  • 150 g čerstvých malin + na ozdobení
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • hrst mátových lístků

Postup

1

Nejdříve zpracujeme těsto na košíčky. Vypracujeme drobenku ze suchých ingrediencí a másla a přidáváme postupně po jednom vajíčku (menší Mka). Vznikne nám vláčné těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici.

2

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vyjmeme těsto, promneme, rozdělíme na 16 částí. Každý košíček (ideálně na muffiny, spodní průměr 7 cm) vyplníme těstem (jako když na Vánoce děláme pracny, hezky prsty rozpracovat do stran, těsto by mělo být poměrně tenké). Košíčky pečeme 15–20 minut (20 minut pro rýžovou, směs s čirokem chtěla méně) a poté necháme lehce vychladnout, vyklopíme z formy a necháme úplně vychladnout.

3

Mascarpone našleháme šlehačem (šleháme 2–3 minuty), pokud je moc tuhé, přidáme lžíci vody nebo medu. Bílou čokoládou spolu s kakaovým máslem rozpustíme ve vodní lázni (pozor, ať se vám nepřipeče), necháme lehce vychladnout a zašleháme do mascarpone. Krém dáme do lednice chvíli odpočívat (zatuhnout).

4

Maliny vidličkou rozmačkáme s cukrem a vmícháme na drobno naseknou mátu. Rozmačkané maliny rozdělíme do košíčků. Krém naplníme do pevného sáčku, kterému ustřihneme roh (zdobícího sáčku), ozdobíme čepičkou z krému a dozdobíme malinami. Necháme ztuhnout. Pokud nemáme čerstvé maliny či si nechceme se zdobením hrát, rozdělíme nejdříve krém do košíčku a uprostřed uděláme místo na malinovou směs, necháme zatuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit čertvou mátou a nastrouhanou bílou čokoládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladké cizrnové fitness kuličky bohaté na bílkoviny

Krásné ořechové vánoční cukroví „Sněhové koule“

Jáhlový vanilkový dort s krémem z hrašky

Zdravější domáci piškoty

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Bezlepkový chléb z pohankových krup

Domácí ořechový a makový závin z křehkého těsta

Chřest s trhanou mozzarellou

Pikantní celerové hranolky z trouby

Jemné banánové muffiny s mákem a skořicí do 30 minut

Kukuřičné penne s tuňákem a čerstvou zeleninou

Špagety s rajčaty a tofu