Opékaný květák s parmazánem a petrželkou

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Honí vás mlsná na něco slaného? Zažeňte ji lehce opečenými květákovými růžičkami se sýrem. 🙂 Krásné provoní celou vaši kuchyň a skvěle se hodí jako zdravá alternativa místo klasických brambůrků nebo příloh.

Opékaný květák s parmazánem a petrželkou

Ingredience

  • 240 g malých květákových růžic, nakrájených podélně na půl
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra)
  • 1 lžička nasekané petržele

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Nakrájené růžice vložte do mísy, přilijte máslo a olivový olej, dochuťte pepřem a solí. Opatrně promíchejte a přendejte růžice na plech vyložený pečícím papírem. Pečte květák do měkka, přibližně 20 až 30 minut.

3

Vyndejte z trouby a posypte strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Poté opět vložte do trouby, tentokrát už jen na 5 minut, aby se sýr roztekl. Vyndejte z trouby a ihned servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Exotické smoothie z manga a karamboly

Fitness kinder řezy

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

domaci jahodova marmelada

Domácí jahodová marmeláda

Zmrzlinový cheesecake s krémovým sýrem, jahodami a čokoládovou polevou

Vánoční kuličky na dva způsoby

Kakaový cuketový chlebíček

Video: Karamelový dort z toastového chleba s vanilkovým krémem a ořechy

Fitness pizza z květákového těsta + videorecept

Zapékaný květák se slaninou, sýrem a jarní cibulkou

Jablečné závitky v rýžovém papíru