Honí vás mlsná na něco slaného? Zažeňte ji lehce opečenými květákovými růžičkami se sýrem. 🙂 Krásné provoní celou vaši kuchyň a skvěle se hodí jako zdravá alternativa místo klasických brambůrků nebo příloh.

Honí vás mlsná na něco slaného? Zažeňte ji lehce opečenými květákovými růžičkami se sýrem. 🙂 Krásné provoní celou vaši kuchyň a skvěle se hodí jako zdravá alternativa místo klasických brambůrků nebo příloh.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Nakrájené růžice vložte do mísy, přilijte máslo a olivový olej, dochuťte pepřem a solí. Opatrně promíchejte a přendejte růžice na plech vyložený pečícím papírem. Pečte květák do měkka, přibližně 20 až 30 minut.
Vyndejte z trouby a posypte strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Poté opět vložte do trouby, tentokrát už jen na 5 minut, aby se sýr roztekl. Vyndejte z trouby a ihned servírujte.