fbpx

Opékaný květák s parmazánem a petrželkou

Recept na pečený květák1

Ingredience

  • 240 g malých květákových růžic, nakrájených podélně na půl
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra)
  • 1 lžička nasekané petržele

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Nakrájené růžice vložte do mísy, přilijte máslo a olivový olej, dochuťte pepřem a solí. Opatrně promíchejte a přendejte růžice na plech vyložený pečícím papírem. Pečte květák do měkka, přibližně 20 až 30 minut.

3

Vyndejte z trouby a posypte strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Poté opět vložte do trouby, tentokrát už jen na 5 minut, aby se sýr roztekl. Vyndejte z trouby a ihned servírujte.

Honí vás mlsná na něco slaného? Zažeňte ji lehce opečenými květákovými růžičkami se sýrem. 🙂 Krásné provoní celou vaši kuchyň a skvěle se hodí jako zdravá alternativa místo klasických brambůrků nebo příloh.

parmesan_roasted_cauliflower1

Mohlo by vás zajímat:
dietní parmazán pečení Recepty s květákem rychlé recepty zdravé recepty Fitness a zdravé

Zdroj: rasamalaysia.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře