Opékaný květák s parmazánem a petrželkou

Ingredience
- 240 g malých květákových růžic, nakrájených podélně na půl
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- 3 špetky mletého černého pepře
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra)
- 1 lžička nasekané petržele
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Nakrájené růžice vložte do mísy, přilijte máslo a olivový olej, dochuťte pepřem a solí. Opatrně promíchejte a přendejte růžice na plech vyložený pečícím papírem. Pečte květák do měkka, přibližně 20 až 30 minut.
Vyndejte z trouby a posypte strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Poté opět vložte do trouby, tentokrát už jen na 5 minut, aby se sýr roztekl. Vyndejte z trouby a ihned servírujte.
Honí vás mlsná na něco slaného? Zažeňte ji lehce opečenými květákovými růžičkami se sýrem. 🙂 Krásné provoní celou vaši kuchyň a skvěle se hodí jako zdravá alternativa místo klasických brambůrků nebo příloh.
Mohlo by vás zajímat:
dietní parmazán pečení Recepty s květákem rychlé recepty zdravé recepty Fitness a zdravé
Zdroj: rasamalaysia.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře