Penne s lososem a smetanou

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g krátkých těstovin typu penne
  • čerstvý losos (množství odhadněte podle toho, jak moc vám chutná)
  • máslo (bude stačit malá kostka na osmahnutí cibule)
  • 1 menší cibule
  • smetana cca 150 ml (můžete nahradit i bílým smetanovým jogurtem)
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný sýr, např. gran moravia

Postup

1

Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na rozpuštěném másle společně s lososem nakrájeným na menší kousky. Směs trochu osolte.

2

Mezitím dejte vařit osolenou vodu na těstoviny (používejte hrubou mořskou sůl). Osmahlou směs v pánvi zalijte smetanou a na mírném plameni průběžně míchejte a trochu opepřete.

3

Uvařte těstoviny „al dente“ a zceďte je (neprolévat studenou vodou). Těstoviny smíchejte s omáčkou, která mezitím krásně zhoustla, a přidejte sýr a všechno pořádně promíchejte. Podávejte posypané ještě trochou sýra.

Poznámka

TIP: Místo penne můžete použít i farfalle nebo jiné krátké těstoviny (např. pennette rigate).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kakaový dort s bílkovým sněhem a čokoládovou polevou

Celozrnné sušenky s vlašskými ořechy

Špenátovo-vajíčkové muffiny s restovanými bramborami a šunkou

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Nadýchané dýňové řezy se skořicí a polevou z javorového sirupu

Kuřecí prsa se zeleninou a kuskusem

Bramborové válečky se švestkovým rozvarem

Recept na vánoční želvičky z pekanových ořechů a čokolády

Hovězí ,,po burgundsku“

Jednoduché medové řezy

Pikantní vepřová směs s rýžovými nudlemi

Hruškový perník