Zapečené plněné žemle

Recept, který spadá do našich oblíbených kategorií: rychlý, originální a hospodárný. Ještě teplé z trouby jsou houstičky naprosto nepřekonatelné. Obecně vzato potřebujeme jen žemle, rozpuštěné máslo a zbytek je na vlastní fantazii. 🙂 Tento recept je ideální, pokud se chceme zbavit zbytků z lednice. Následující ingredience proto přikládám spíše pro inspiraci.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Žemle
  • Rozpuštěné máslo
  • Rajčata – čerstvá či sušená
  • Červená cibule – je ideální do studených pokrmů, protože není tak štiplavá, ale hodí se i sem. Pokud máte pouze klasickou kuchyňskou cibuli, doporučuji jí lehce zkaramelizovat
  • Česnek
  • Špenát
  • Sýry dle chuti (kozí, bylinkový, feta,, niva,)
  • Šunka (může být i klobása, salámy, slanina)
  • Vajíčko
  • Žampióny
  • Sůl
  • Pepř
  • Koriandr (Petržel, Tymián, Oregáno)

Postup

1

Předehřejeme troubu na 180°C.

2

Odkrojíme vrch žemle a vnitřek vydlabeme. Je nutné dát pozor, abychom ji nenatrhli. Pak by mám žemle vytekla.

3

Žemle potřeme směsí rozpuštěného másla a koření.

4

Naplníme jí směsí ingrediencí.

5

Vyskládáme je na plech a na vrch každé žemle můžeme přidat vajíčko.

6

Pečeme 10 – 12 minut.

7

Poté plech přikryjeme alobalem a pečeme dalších 20 – 25 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Medovník

Bezlepková vánočka bez bílého cukru

Jahodovo-rebarborový crumble

Lehce pikantní BBQ marináda s česnekem a medem

Raw raffaelo kuličky s kondenzovaným mlékem

Veganský ovesný chléb

Domácí chléb – jako Šumava

Celozrnný ovocný chlebíček s karobem a semínky

Lehký tvarohový dort s jahodovými srdíčky

Těstoviny se špenátem

Palačinky

Muffiny