Zapečené plněné žemle
Recept, který spadá do našich oblíbených kategorií: rychlý, originální a hospodárný. Ještě teplé z trouby jsou houstičky naprosto nepřekonatelné. Obecně vzato potřebujeme jen žemle, rozpuštěné máslo a zbytek je na vlastní fantazii. 🙂
Tento recept je ideální, pokud se chceme zbavit zbytků z lednice. Následující ingredience proto přikládám spíše pro inspiraci.

Ingredience
- Žemle
- Rozpuštěné máslo
- Rajčata – čerstvá či sušená
- Červená cibule – je ideální do studených pokrmů, protože není tak štiplavá, ale hodí se i sem. Pokud máte pouze klasickou kuchyňskou cibuli, doporučuji jí lehce zkaramelizovat
- Česnek
- Špenát
- Sýry dle chuti (kozí, bylinkový, feta,, niva,)
- Šunka (může být i klobása, salámy, slanina)
- Vajíčko
- Žampióny
- Sůl
- Pepř
- Koriandr (Petržel, Tymián, Oregáno)
Postup
Předehřejeme troubu na 180°C.
Odkrojíme vrch žemle a vnitřek vydlabeme. Je nutné dát pozor, abychom ji nenatrhli. Pak by mám žemle vytekla.
Žemle potřeme směsí rozpuštěného másla a koření.
Naplníme jí směsí ingrediencí.
Vyskládáme je na plech a na vrch každé žemle můžeme přidat vajíčko.
Pečeme 10 – 12 minut.
Poté plech přikryjeme alobalem a pečeme dalších 20 – 25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
párty posezení rychlé recepty snadné recepty
Zdroj: www.perfectingthepairing.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře