
Na těsto:
Na mascarpone krém:
Na arašídovou náplň a čokoládovou ganache:
Rozehřejte si troubu na 170°C a připravte si formu na cupcakes (muffiny), kterou vyložte papírovými košíčky. (Pokud nemáte formu, postačí silikonové košíčky, které ovšem také vyložte papírovými košíčky).
Čokoládu a máslo nechce rozpustit ve vodní lázni a smíchejte v čokoládový krém, který poté nechce chvíli zchladnout. Mezitím si můžete připravit ostatní suroviny.
Postupně vmíchejte hnědý cukr, vejce, mouky, prášek do pečiva, sůl a kakao. Vznikne lepivá směs.
Směs postupně přeneste do připravených košíčků. Já používám dvě malé lžičky, ale je možné použít i cukrářský zdobící sáček. Košíčky naplňte zhruba do 2/3.
Dejte péct do rozehřáté trouby na cca 20 minut. Cupcakes mají být vláčné, není tedy žádoucí přepékat.
Mascarpone krém:
Vyšlehejte mascarpone dohladka (trvá to i několik minut). Případně přijdete tvaroh a opět šlehejte. Poté zašlehejte cukr a kakao.
Takto připravený krém můžete dát na chvíli do lednice nebo jím přímo zdobit pomocí cukrářských zdobících sáčků. (Pozor, nezdobte horké cupcakes, krém by se roztekl!)
Nakonec posypte nasekanými ořechy.
Arašídová náplň a čokoládová ganache:
Na plotně přiveďte smetanu k varu. Poté stáhněte a přidejte nalámané kousky čokolády a máslo. Vše rychle míchejte, dokud nevznikne lesklá a hladká hmota – ganache. Připravený krém nechte vychladnou a ztuhnout.
Do upečeného základu udělejte vždy uprostřed důlek pomocí kávové lžičky. Do vzniklého prostoru dejte po lžičce arašídového másla.
Po ztuhnutí krému můžete opět zdobit pomocí zdobících sáčků.
Nakonec posypte nasekanými arašídy. (TIP: pokud seženete jen solené arašídy, propláchněte je, vysušte a až poté nasekejte a zdobte).