Rafaelo
Každý známe tu klasiku ze salka a kokosu, pojďme si ale ukázat, že to jde i lépe, a to nejen po výživové, ale i po chuťové stránce. Rafaelo je z kokosového másla, které si snadno připravíte doma.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 60g kešu natural
- 30g kokosu + na obalení
- 5 lžič kokosového másla (viz. níže jak udělat doma)
- 2 lžíce sezamového semínka
- 2 lžíce javorového sirupu (či jiného sladidla)
Postup
1
Nejprve si na suché pánvi na minutku dám kešu a opražím, přidám sezam a ještě minutku opražím. Opražené přesypu do sekáčku a rozemelu na jemno.
2
Uděláme si kokosové máslo - je to vlastně jen kokos, ať už čerstvý nebo sušený. Použila jsem ho asi 100g sušeného - v mixéru se mixuje asi tak 3-4 minutky, až vám vznikne jakoby konzistence jakéhosi másla - ze začátku se může zdát, že se nic neděje, ale po minutce až dvou už to začne.
3
Obě směsy dáme do mísy, přidám 2 lžíce javorového sirupu a pořádně prohnětu.
4
voříme kuličky - nejdou "šoulat", ale spíše je vzít do dlaně a kuličku udělat zmáčknutím dlaně. Ještě obaluji v kokosu a je hotovo.
Poznámka
‚- pokud se vám bude zdát, že směs nedrží, přidejte více másla, můžete zkusit přidat i obyčejné máslo – místo kešu určitě můžete použít i mandle – kokosové máslo můžete využít i jinak, například do palačinek, dezertů, kaší, …
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}