Rafaelo

Každý známe tu klasiku ze salka a kokosu, pojďme si ale ukázat, že to jde i lépe, a to nejen po výživové, ale i po chuťové stránce. Rafaelo je z kokosového másla, které si snadno připravíte doma.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60g kešu natural
  • 30g kokosu + na obalení
  • 5     lžič kokosového másla (viz. níže jak udělat doma)
  • 2     lžíce sezamového semínka
  • 2     lžíce javorového sirupu (či jiného sladidla)

Postup

1

Nejprve si na suché pánvi na minutku dám kešu a opražím, přidám sezam a ještě minutku opražím. Opražené přesypu do sekáčku a rozemelu na jemno.

2

Uděláme si kokosové máslo - je to vlastně jen kokos, ať už čerstvý nebo sušený. Použila jsem ho asi 100g sušeného - v mixéru se mixuje asi tak 3-4 minutky, až vám vznikne jakoby konzistence jakéhosi másla - ze začátku se může zdát, že se nic neděje, ale po minutce až dvou už to začne.

3

Obě směsy dáme do mísy, přidám 2 lžíce javorového sirupu a pořádně prohnětu.

4

voříme kuličky - nejdou "šoulat", ale spíše je vzít do dlaně a kuličku udělat zmáčknutím dlaně. Ještě obaluji v kokosu a je hotovo.

Poznámka

‚- pokud se vám bude zdát, že směs nedrží, přidejte více másla, můžete zkusit přidat i obyčejné máslo – místo kešu určitě můžete použít i mandle – kokosové máslo můžete využít i jinak, například do palačinek, dezertů, kaší, …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí stehýnka na šalvěji

Video: Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Dokonalá tvarohová bábovka s vanilkou

Domácí zeleninové chipsy

Luxusní dort z černého piva s Bailey’s krémem

Velikonoční zajíček

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Květákový krém

Zamilovaná brownies s vanilkovým krémem

Delikátní domácí karamel hotový za 10 minut

Kuře na citrusech

Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut