Nejprve si na suché pánvi na minutku dám kešu a opražím, přidám sezam a ještě minutku opražím. Opražené přesypu do sekáčku a rozemelu na jemno.
Uděláme si kokosové máslo - je to vlastně jen kokos, ať už čerstvý nebo sušený. Použila jsem ho asi 100g sušeného - v mixéru se mixuje asi tak 3-4 minutky, až vám vznikne jakoby konzistence jakéhosi másla - ze začátku se může zdát, že se nic neděje, ale po minutce až dvou už to začne.
Obě směsy dáme do mísy, přidám 2 lžíce javorového sirupu a pořádně prohnětu.
voříme kuličky - nejdou "šoulat", ale spíše je vzít do dlaně a kuličku udělat zmáčknutím dlaně. Ještě obaluji v kokosu a je hotovo.
‚- pokud se vám bude zdát, že směs nedrží, přidejte více másla, můžete zkusit přidat i obyčejné máslo – místo kešu určitě můžete použít i mandle – kokosové máslo můžete využít i jinak, například do palačinek, dezertů, kaší, …