Krusta
Krémová náplň
Šlehačka
Předehřejte troubu na 190 °C.
V misce smíchejte drcené sušenky a cukr. Přilijte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
Natlačte těsto na dno formy o průměru 22 cm a pečte přibližně 7 minut.
Nechte vychladnout.
V rendlíku smíchejte cukr a škrob. Přilijte smetanu a žloutky a dobře promíchejte.
Přiveďte k varu za stálého míchání vařte minutu. Poté odstraňte z plotny a vmíchejte máslo a vanilku.
Polovinu množství krému nalijte na krustu. Poté pokryjte povrch banánový kolečky. Přelijte druhou polovinou krému.
Zakryjte dort fólií a dejte do lednice na 3 hodiny.
Pokryjte další vrstvou banánů.
Vyšlehejte smetanu a postupně přidávejte cukr a vanilku za stálého šlehání.
Vyšlehejte do tuha a natřete na vršek dezertu. Ozdobte ještě pár kolečky banánů a servírujte.