fbpx

Nepečený koláč z arašídového másla

Nepečený koláč z arašídového másla

Ingredience na 8 porcí

  • 200 g ořechových BeBe sušenek (nebo jiné)
  • 85 g másla
  • 100 g tmavé čokolády
  • 225 g měkkého tvarohu
  • 200 g jemného arašídového másla
  • 55 g cukru moučky
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 1 velký banán
  • 100 g jahod
  • 30 g mléčné čokolády na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Sušenky vložte do plastového sáčku a pomocí válečku rozmělněte na malé drobečky. Odložte je stranou.

2

V malém rendlíku při velmi nízké teplotě rozpusťte máslo a čokoládu a občas zamíchejte. Přisypte drobečky a dobře promíchejte.
Hotovou směs pevně vtlačte do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20 cm a dejte na 5 minut zmrazit.

3

Mezitím vložte tvaroh, arašídové máslo a moučkový cukr do mísy a elektrickým mixérem šlehejte 1 - 2 minuty dohladka, až se vše spojí.
Lžící přeneste náplň na drobečkové těsto a koláč vraťte na dalších 15 minut do mrazáku.

4

Opatrně odstraňte dortovou formu a přendejte koláč na talíř. Banán oloupejte, jahody omyjte, oboje nakrájejte na kousky a koláč jim ozdobte. Na povrch nastrouhejte čokoládu a dozdobte lístky máty.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře