Nepečený koláč z arašídového másla

Ingredience na 8 porcí
- 200 g ořechových BeBe sušenek (nebo jiné)
- 85 g másla
- 100 g tmavé čokolády
- 225 g měkkého tvarohu
- 200 g jemného arašídového másla
- 55 g cukru moučky
- 125 ml smetany ke šlehání
- 1 velký banán
- 100 g jahod
- 30 g mléčné čokolády na ozdobu
- čerstvá máta na ozdobu
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Sušenky vložte do plastového sáčku a pomocí válečku rozmělněte na malé drobečky. Odložte je stranou.
V malém rendlíku při velmi nízké teplotě rozpusťte máslo a čokoládu a občas zamíchejte. Přisypte drobečky a dobře promíchejte.
Hotovou směs pevně vtlačte do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20 cm a dejte na 5 minut zmrazit.
Mezitím vložte tvaroh, arašídové máslo a moučkový cukr do mísy a elektrickým mixérem šlehejte 1 - 2 minuty dohladka, až se vše spojí.
Lžící přeneste náplň na drobečkové těsto a koláč vraťte na dalších 15 minut do mrazáku.
Opatrně odstraňte dortovou formu a přendejte koláč na talíř. Banán oloupejte, jahody omyjte, oboje nakrájejte na kousky a koláč jim ozdobte. Na povrch nastrouhejte čokoládu a dozdobte lístky máty.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře