Zdravý makovo-jablečný koláč bez mouky
Zdravý, šťavnatý a snadný koláč bez mouky a lepku. Tento makový dezert s kousky nastrouhaného jablka a vůní skořice si můžete dopřát naprosto bez výčitek. :)

Ingredience na 9 porcí
- 4 vejce M
- 2 větší jablka
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g máku
- 3 lžíce medu
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 lžička skořice
- 2 hrsti mandlových plátků na posypání
Postup
Celkový čas přípravy: 50 min
Troubu předehřejte na 170°C. Plech si vystelte pečícím papírem a jablka nastrouhejte.
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přidejte všechny zbylé ingredience vyjma mandlových lupínků a promíchejte.
Bílky vyšlehejte do sněhu a postupně a jemně vmíchávejte do jablečné směsi. Opatrně proto, aby bublinky ve vyšlehaných bílcích zbytečně nepopraskaly.
Těsto nalijte na připravený plech o rozměrech 20 x 20 cm, posypte plátky mandlí a pečte 50 minut.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové jablka koláč mák Bez laktózy Bez oříšků Bezlepkové Dezerty Fitness a zdravé Jaro Léto Podzim Pro diabetiky Snídaně a svačiny Vegetariánské Zima
Hodnocení a komentáře


23. 3. 2023
Přes tento odkaz může člověk najít spoustu informací o tom jak hrát na kasinech online, jenom se registrovat. není to žádná věda, stačí pár údajů a je možné hned začít hrát a sázet, řekl bych, že nejlepší info online
Odpovědět




23. 9. 2018
Malé zlepšení receptu. Místo cukru použijte med, místo vody kokoso-ryzove mléko nebo mandlo-kokosové, jablka určitě nevymackavat a posypat mandlovymi lupinky.
Odpovědět



