Rychlé pečené zelné kroužky s česnekem

Expresní zdravý oběd. Kolečka můžete jíst jen tak, použít jako přílohu k masu nebo naopak doplnit bramborami a získat tak lehké jídlo. Chuť doplňuje česnek, který s opečenými lístky zelí tvoří opravdu nevšední a chutnou kombinaci. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte plech olivovým olejem. Očistěte zelí a nakrájejte ho příčně na kolečka přibližně 2,5 cm tlustá.

Krok 2

Obě strany potřete česnekem.

Krok 3

Obě strany pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem.

Krok 4

Nakonec posolte a opepřete.

Krok 5

Pečte 30 minut z jedné strany, poté otočte a pečte dalších 30 minut z druhé, dokud okraje nezačnou hnědnout.


Ingredience

  • 1 hlávka zelí
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 2 až 3 stroužky česneku, podrcené
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • olivový olej na vymazání

Postup

1
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}