Kuře na citrusech
Na podzim je potřeba doplnit vitamíny a citrusy jich obsahují docela hodně.

Ingredience na 3 porce
Maso:
- 1 pomeranč
- 1 citron
- 6 ks
kuřecích kousků - kousek másla
- sůl
- paprika
- cibulová nať
Marináda:
- lžíce medu
- lžička strouhaného zázvoru
- šťáva z citrusů
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Z půlky pomeranče a citronu vymačkat šťávu. Jí potřít kousky kuřete, poté je posolit a opaprikovat a vložit na pekáček.

Poklást kolečky pomeranče a citronu – z druhé nevymačkané půlky. Nahoru položit kousky natě. Podlít trochou vody, poklást kousky másla, péct na 190 °C (předehřát troubu) do měkka.

Během pečení potírat marinádou – do zbylé vymačkané šťávy dát med a nastrouhaný zázvor.

Po upečení servírovat, např. s citronovým risottem a opraženými kešu ořechy. Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Fitness a zdravé Hlavní jídla
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře