Domácí povidla bez přidaného cukru
S podzimem dozrávají švestky, a proto je ten pravý čas připravit si skvělá domácí povidla. Pokud jako já máte raději suroviny přirozeně sladké, tento recept vám bude zcela vyhovovat :).
- Porce: 5 sklenic o objemu cca 600 ml
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 4 kg zralých, vypeckovaných švestek
Volitelné:
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 2-3 lžíce rumu
Postup
1
Švestky omyjte, vypeckujte a připravte si hrnec ideálně o kapacitě 5 až 6 litrů.

2
Nasypte vypeckované švestky do hrnce. Zpočátku zamíchejte jen občas, po prvních deseti minutách již můžete promíchávat pravidelně a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni do požadované hustoty. Před koncem vaření přidejte koření a rum, chcete-li.

3
Horkými povidly naplňte sklenice, uzavřete a vložte do trouby předehřáté na 100 °C. Nechte sterilovat přibližně hodinu, a poté vypněte a nechte sklenice úplně vychladnout.

4
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}