fbpx

Domácí povidla bez přidaného cukru

S podzimem dozrávají švestky, a proto je ten pravý čas připravit si skvělá domácí povidla. Pokud jako já máte raději suroviny přirozeně sladké, tento recept vám bude zcela vyhovovat :).

  • Porce: 5 sklenic o objemu cca 600 ml
recept-na-domaci-povidla

Ingredience

  • 4 kg zralých, vypeckovaných švestek

Volitelné:

  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 2-3 lžíce rumu

309bc972cb76da2959e5ea49da72ea8b_view_l

Postup

Krok 1

Švestky omyjte, vypeckujte a připravte si hrnec ideálně o kapacitě 5 až 6 litrů.

pekmez-od-sljiva-priprema-9114e83976996743e488d6b62e22dfcd_view_l

Krok 2

Nasypte vypeckované švestky do hrnce. Zpočátku zamíchejte jen občas, po prvních deseti minutách již můžete promíchávat pravidelně a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni do požadované hustoty. Před koncem vaření přidejte koření a rum, chcete-li.

198dbfa5c9fa524f479d46a98a94907b_view_l

Krok 3

Horkými povidly naplňte sklenice, uzavřete a vložte do trouby předehřáté na 100 °C. Nechte sterilovat přibližně hodinu, a poté vypněte a nechte sklenice úplně vychladnout.

pekmez-od-sljiva-priprema-75605881b00bb72938471257461bbbb5_view_l

Mohlo by vás zajímat:
domácí hřebíček skořice sladké recepty Snídaně a svačiny

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře