Vymazlený domácí kečup s 5 druhy koření
Máte přebytek rajčat? Doporučujeme z nich připravit tento nádherně voňavý a chuťově výrazný kečup. Je samozřejmě bez nezdravých náhražek a konzervantů, zato plný voňavého koření. :)

Ingredience na 9 porcí
- 2 kg rajčat
- 4 jablka
- 2 větší cibule
- 120 ml jablečného octu
- 120 ml vody
- 140 g cukru
- 2 lžičky soli
Koření
- 6 ks bobkového listu
- 10 kuliček celého pepře
- 10 kuliček nového koření
- 10 ks hřebíčku
- 2 špetky skořice
Postup
Celkový čas přípravy: 90 min
Rajčata, jablka a cibuli očistěte a vše nakrájejte nadrobno a dejte do hrnce.
Zalijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni a občas promíchejte.
Po hodině vaření vyndejte z hrnce bobkový list, hřebíček a kuličky pepře a nové koření.
Vše rozmixujte dohladka. Pokud chcete mít velmi hladký kečup, ještě ho propasírujte.
Zavařovací sklenice, ve kterých chcete kečup uchovávat vyvařte a ještě do horkých sklenic nalijte kečup. Poté sklenice otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
Poznámka
Kečup vydrží až rok bez ztráty chuti, či projevů plísní nebo kažení. Déle jsme kečup nedokázali testovat, protože byl sněden. :)
Mohlo by vás zajímat:
Omáčky a ochucovadla Veganské
Zdroj: www.inspiredtaste.net