Vymazlený domácí kečup s 5 druhy koření

Máte přebytek rajčat? Doporučujeme z nich připravit tento nádherně voňavý a chuťově výrazný kečup. Je samozřejmě bez nezdravých náhražek a konzervantů, zato plný voňavého koření. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kg rajčat
  • 4 jablka
  • 2 větší cibule
  • 120 ml jablečného octu
  • 120 ml vody
  • 140 g cukru
  • 2 lžičky soli

Koření

  • 6 ks bobkového listu
  • 10 kuliček celého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 ks hřebíčku
  • 2 špetky skořice

Postup

1

Rajčata, jablka a cibuli očistěte a vše nakrájejte nadrobno a dejte do hrnce.

2

Zalijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni a občas promíchejte.

3

Po hodině vaření vyndejte z hrnce bobkový list, hřebíček a kuličky pepře a nové koření.

4

Vše rozmixujte dohladka. Pokud chcete mít velmi hladký kečup, ještě ho propasírujte.

5

Zavařovací sklenice, ve kterých chcete kečup uchovávat vyvařte a ještě do horkých sklenic nalijte kečup. Poté sklenice otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Poznámka

Kečup vydrží až rok bez ztráty chuti, či projevů plísní nebo kažení. Déle jsme kečup nedokázali testovat, protože byl sněden. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zmrzlinový sandwich

Mrkvovo cuketové placičky se semínky

Mrkvovo – jablečný perník

Křupavé závitky plněné jahodovým krémem

Placka z jogurtového těsta plněná česnekem a rajčaty

Jablkový koláč

Pečené brambory

Letní koktejl s čerstvými malinami

Pečené podzimní karbanátky z dýně, mrkve a uzeného tofu

Spaghetti aglio con pomodori e salsiccia

Video: Zdravé nepečené Brownies z datlí

Veganská koprová omáčka