fbpx

Vymazlený domácí kečup s 5 druhy koření

Máte přebytek rajčat? Doporučujeme z nich připravit tento nádherně voňavý a chuťově výrazný kečup. Je samozřejmě bez nezdravých náhražek a konzervantů, zato plný voňavého koření. :)

kecup

Ingredience na 9 porcí

  • 2 kg rajčat
  • 4 jablka
  • 2 větší cibule
  • 120 ml jablečného octu
  • 120 ml vody
  • 140 g cukru
  • 2 lžičky soli

Koření

  • 6 ks bobkového listu
  • 10 kuliček celého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 ks hřebíčku
  • 2 špetky skořice

Postup

Celkový čas přípravy: 90 min

1

Rajčata, jablka a cibuli očistěte a vše nakrájejte nadrobno a dejte do hrnce.

2

Zalijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni a občas promíchejte.

3

Po hodině vaření vyndejte z hrnce bobkový list, hřebíček a kuličky pepře a nové koření.

4

Vše rozmixujte dohladka. Pokud chcete mít velmi hladký kečup, ještě ho propasírujte.

5

Zavařovací sklenice, ve kterých chcete kečup uchovávat vyvařte a ještě do horkých sklenic nalijte kečup. Poté sklenice otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Poznámka

Kečup vydrží až rok bez ztráty chuti, či projevů plísní nebo kažení. Déle jsme kečup nedokázali testovat, protože byl sněden. :)

Mohlo by vás zajímat:
Omáčky a ochucovadla Veganské

Zdroj: www.inspiredtaste.net

Hodnocení a komentáře

Eva Velechová

Eva Velechová 20. 8. 2017

Mám dotaz,jestli po vychladnutí ve sklenicích se pak kečup musí dále skladovat v ledničce,nebo normálně ve spíži..vzhledem k tomu,že není přidán žádný konzervant.Dík za odpověď.

Odpovědět

Redakce

Redakce 21. 8. 2017

Normálně ve spíži. 🙂 Vše projde varem a je klasicky zavařeno + je v receptu trocha octu.

Odpovědět

Kočičák

Kočičák 18. 8. 2017

Nedá se srovnat s ničím z obchodu. Jednoduše senzační! 🙂 Skořice tomu dodává velmi příjemnou chuť.

Odpovědět

pro přidání komentáře