Vymazlený domácí kečup s 5 druhy koření

Máte přebytek rajčat? Doporučujeme z nich připravit tento nádherně voňavý a chuťově výrazný kečup. Je samozřejmě bez nezdravých náhražek a konzervantů, zato plný voňavého koření. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kg rajčat
  • 4 jablka
  • 2 větší cibule
  • 120 ml jablečného octu
  • 120 ml vody
  • 140 g cukru
  • 2 lžičky soli

Koření

  • 6 ks bobkového listu
  • 10 kuliček celého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 ks hřebíčku
  • 2 špetky skořice

Postup

1

Rajčata, jablka a cibuli očistěte a vše nakrájejte nadrobno a dejte do hrnce.

2

Zalijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni a občas promíchejte.

3

Po hodině vaření vyndejte z hrnce bobkový list, hřebíček a kuličky pepře a nové koření.

4

Vše rozmixujte dohladka. Pokud chcete mít velmi hladký kečup, ještě ho propasírujte.

5

Zavařovací sklenice, ve kterých chcete kečup uchovávat vyvařte a ještě do horkých sklenic nalijte kečup. Poté sklenice otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Poznámka

Kečup vydrží až rok bez ztráty chuti, či projevů plísní nebo kažení. Déle jsme kečup nedokázali testovat, protože byl sněden. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Italský koktejl

Jemné pudinkové řezy s piškoty a zakysanou smetanou

Okurkovo-kukuřičný salát s bylinkami

Krémová cibulačka

Batátové placičky s pečeným lososem

Jarní pomazánka z medvědího česneku a vajíček

Svěží nektarinkový salát s prosciuttem

Snadný banánový dort s čokoládovou ganachí + Videorecept

Důlkový koláč se sýrem feta a zakysanou smetanou

Video: Velmi snadné nutellové brownies z 5 ingrediencí

Video: Dvoubarevný palačinkový dort se šlehačkou

Lokše