Celozrnné bábovičky s jogurtem

Výborná rychlovka na odpoledne ke kávě.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 1 vejce
  • 60 g medu
  • špetka soli
  • 40 g oleje
  • 85 g bílého jogurtu
  • 30 ml mléka
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 20 g kakaa
  • 1/2 ČL sody
  • kokosový olej na vymazání formiček

Na ozdobu:

  • 50 g hořké čokolády 70 %
  • 100 g mascarpone
  • pomeranč

Postup

1

Vyšlehejte vejce, med a špetku soli do pěny. Přišlehejte olej, jogurt a mléko. V jiné misce smíchejte mouku s kakaem a sodou a postupně přišlehávejte k základu.

2

Formičky na bábovičky vytřete tenkou vrstvičkou kokosového oleje a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut.

3

Po vytažení z trouby nechejte chvíli odpočinout a pak opatrně vyklopte z formiček. Na mřížce nechte zcela vychladnout.

4

Před servírováním odřízněte spodní část "bez střední díry". Čokoládu nechejte rozpustit. Do vychladlé rozmíchejte mascarpone a tímto krémem potřete spodní část rozřízlé bábovičky. Na krém položte několik kousků pomeranče a přiklopte druhou částí bábovičky. Cukrovat není třeba, dezert je dostatečně sladký, ale pokud chcete docílit hezkého efektu, klidně pocukrujte nebo pokapejte medem. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Nepečený beránek

Chow mein

Rychlé jablečné řezy (hrk-hrk)

Cuketovo-rajčatová polévka s quinoou

Kuřecí prsa se zeleninou a kuskusem

Mandlovo – špaldová galetka s broskvemi (galette)

Domácí zmrzlina jen ze 2 ingrediencí

Video: Snadná čokoládovo-karamelová buchta s bohatým karamelovým krémem

Letní tup: Osvěžující okurkový salát

Dort s překvapením ve tvaru dýně

Letní ananasový salát s jablky a konopným semínkem