Celozrnné bábovičky s jogurtem
Výborná rychlovka na odpoledne ke kávě.

Ingredience na 6 porcí
Těsto:
- 1 vejce
- 60 g medu
- špetka soli
- 40 g oleje
- 85 g bílého jogurtu
- 30 ml mléka
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 20 g kakaa
- 1/2 ČL sody
- kokosový olej na vymazání formiček
Na ozdobu:
- 50 g hořké čokolády 70 %
- 100 g mascarpone
- pomeranč
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Vyšlehejte vejce, med a špetku soli do pěny. Přišlehejte olej, jogurt a mléko. V jiné misce smíchejte mouku s kakaem a sodou a postupně přišlehávejte k základu.

Formičky na bábovičky vytřete tenkou vrstvičkou kokosového oleje a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut.

Po vytažení z trouby nechejte chvíli odpočinout a pak opatrně vyklopte z formiček. Na mřížce nechte zcela vychladnout.

Před servírováním odřízněte spodní část "bez střední díry". Čokoládu nechejte rozpustit. Do vychladlé rozmíchejte mascarpone a tímto krémem potřete spodní část rozřízlé bábovičky. Na krém položte několik kousků pomeranče a přiklopte druhou částí bábovičky. Cukrovat není třeba, dezert je dostatečně sladký, ale pokud chcete docílit hezkého efektu, klidně pocukrujte nebo pokapejte medem. Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře