Špaldové muffiny se sušenými švestkami

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 12 muffinů budete potřebovat:

  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 300 ml podmáslí
  • 1 vejce
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje
  • 2 lžíce medu
  • 150 sušených švestek
  • hrst sekaných vlašských ořechů

Postup

1

Sušené švestky dejte do misky a zalijte horkou vodou. Pokud jsou švestky měkké a šťavnaté, stačí jim jen chvilka. Troubu zapněte na 170 stupňů a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Já jsem mohla konečně vyzkoušet červené puntíkaté, které už mi delší dobu ležely doma a čekaly na svou příležitost.

2

Ve větší míse smíchejte obě mouky, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl. V jiné misce smíchejte mokré suroviny, tj. podmáslí, vejce, olej a med. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Namočené švestky nakrájejte na menší kousky, ořechy nasekejte na hrubo.

3

Mokré suroviny vlijte do suchých a lehce promíchejte, ne úplně do hladka. Přisypte švestky a ořechy. Rozdělte do připravených 12 košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby na 18 - 20 minut. Snažte se muffiny nepřepéct, jsou lepší lehce mazlavé :)

4

Nechte pár minut vychladnout ve formě, pak opatrně přendejte na chladicí mřížku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rajčata plněná mletým masem, zeleninou a čedarem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Brownies s dvěma druhy čokolády

Letní salát s avokádem a malinovým dresinkem

Pečené špaldové lívance

Špagety s fazolkami

Domácí mini koblížky s vanilkovou polevou

Zapékaný lilek se špenátem, ricottou a dvěma druhy sýrů za 45 minut

Losos s kari zeleninou

Grilovaný losos s mořskými řasami salicorne.

Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu

Restovaná kuřecí prsa na víně se špetkou estragonu z jedné pánve

Krémový avokádový dresing k masu i zelenině