Špaldové muffiny se sušenými švestkami

Ingredience na 10 porcí
Na 12 muffinů budete potřebovat:
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 150 g hladké mouky
- 100 g třtinového cukru
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- špetka soli
- 300 ml podmáslí
- 1 vejce
- 1/3 hrnku rostlinného oleje
- 2 lžíce medu
- 150 sušených švestek
- hrst sekaných vlašských ořechů
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Sušené švestky dejte do misky a zalijte horkou vodou. Pokud jsou švestky měkké a šťavnaté, stačí jim jen chvilka. Troubu zapněte na 170 stupňů a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Já jsem mohla konečně vyzkoušet červené puntíkaté, které už mi delší dobu ležely doma a čekaly na svou příležitost.
Ve větší míse smíchejte obě mouky, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl. V jiné misce smíchejte mokré suroviny, tj. podmáslí, vejce, olej a med. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Namočené švestky nakrájejte na menší kousky, ořechy nasekejte na hrubo.

Mokré suroviny vlijte do suchých a lehce promíchejte, ne úplně do hladka. Přisypte švestky a ořechy. Rozdělte do připravených 12 košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby na 18 - 20 minut. Snažte se muffiny nepřepéct, jsou lepší lehce mazlavé :)

Nechte pár minut vychladnout ve formě, pak opatrně přendejte na chladicí mřížku.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře