Mandlové perníčky s rumem

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience na jednu dávku na cca 4 plechy(doporučuji udělat rovnou dvojnásobnou):

  • 70 g másla
  • 125g lesního medu
  • kůra z jednoho citronu
  • 250 g hladké mouky
  • polovinu prášku do perníku
  • 100 g neloupaných mandlí ( když jsou neloupané víc jsou v těstě vidět a mandlová vůně i chuť je intenzivnější )
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • poleva na perníčky ( moučkový cukr + citronová šťáva – poměr podle toho jak chcete mít hustou polevu )

Postup

1

Nejprve si ve vodné lázni rozehřejme máslo s medem a nastrouhanou kůrou z citronu. Dáme stranou. Mouku smícháme s cukrem ,práškem do perníku a na jemno rozmixovanými neloupanými mandlemi. Do mísy dáme tekutou směs s medem, přisypeme všechnu sypkou směs a rozšlehané vajíčko s rumem - vše spojíme ve voňavé a mírně lepkavé těsto.

2

Těsto zabalíme do folie a necháme hodinku odpočinout v lednici. Poté na lehce pomoučněném vále těsto vyválíme a vykrajujeme tvary podle naší fantazie. Dáme péct dozlatova do rozehřáté trouby na 180°C. Ihned po vytažení perníčků z trouby, potíráme dobře rozšlehaným vajíčkem, aby byly krásně lesklé. A necháme zcela vychladnout. Nyní už jen zdobíme podle naší fantazie a máme hotovo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brownies cupcakes

Cuketové špagety

Video: Lasagnové rolky s cuketou a 3 druhy sýrů

Ovesná kaše

Domácí švestková povidla

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Krémová květáková polévka s česnekem a tymiánem

Čokoládový fondant

Špagety s mušlemi srdcovkami

Rychlé domácí tortilly

VIDEORECEPT: Pomazánka z červené řepy

Lehký čokoládovo jahodový dort

Čočkový dhal s mungo fazolkami