Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Jakožto student a zároveň velký nadšenec do sýrů všech druhů často vařím toto papu. Je neuvěřitelně rychlé i dobré zároveň!

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Ingredience na 1 porce

  • 1 hermelín
  • grilovací koření – na sýry, popř. jakékoli máte rádi
  • olej
  • rajčata, paprika

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Nachystejte si dva čtverce alobalu, dostatečně velké, aby se dal do nich zabalit hermelín do takového většího bonbonku. Začněte předehřívat troubu, ideální je 200 °C na horkovzduch, popř. nastavit přímo grilování. (Ne všechny trouby tuto volbu mají.)

2

V mističce smícháme vybrané koření s olejem. Udělejte směs poměrně tekutou, část oleje se vsákne do sýru, tak aby zbyl nějaký na samotné grilování.

3

Hermelín polijeme směsí koření a oleje, zabalíme do dvou vrstev alobalu. Nebalte příliš pevně, potřebuje trochu místa na následné roztažení při pečení.

4

Pod zabalený hermelín dejte plech a šup s ním do trouby. Nastavte si kuchyňskou minutku zhruba na čtvrt hodinky. Jestli je už sýr hotový, nejlépe poznáte po čichu, začne příjemně vonět.

5

Zatímco se sýr griluje, připravte si přílohu. Výborná jsou rajčata nebo paprika, ale dát si můžete opravdu cokoli, co vám chutná.

Poznámka

TIPY: Grilovat se dají i jiné plísňové sýry, z vlastní zkušenosti ovšem vím, že Hermelín je na tuto úpravu nejlépe uzpůsoben. Koření si pořiďte nejlépe bez soli, jídlo je slané opravdu dostatečně :).

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Magda

Magda 18. 2. 2017

použila jsem hermelínový sýr o 120g, po 15 minutách byl sýr vyboulený, ale olej nijak zvlášť neubyl, sýr neztmavl – chuť byla dobrá, příště zkusím grilovat v troubě déle

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře