Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Jakožto student a zároveň velký nadšenec do sýrů všech druhů často vařím toto papu. Je neuvěřitelně rychlé i dobré zároveň!

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hermelín
  • grilovací koření – na sýry, popř. jakékoli máte rádi
  • olej
  • rajčata, paprika

Postup

1

Nachystejte si dva čtverce alobalu, dostatečně velké, aby se dal do nich zabalit hermelín do takového většího bonbonku. Začněte předehřívat troubu, ideální je 200 °C na horkovzduch, popř. nastavit přímo grilování. (Ne všechny trouby tuto volbu mají.)

2

V mističce smícháme vybrané koření s olejem. Udělejte směs poměrně tekutou, část oleje se vsákne do sýru, tak aby zbyl nějaký na samotné grilování.

3

Hermelín polijeme směsí koření a oleje, zabalíme do dvou vrstev alobalu. Nebalte příliš pevně, potřebuje trochu místa na následné roztažení při pečení.

4

Pod zabalený hermelín dejte plech a šup s ním do trouby. Nastavte si kuchyňskou minutku zhruba na čtvrt hodinky. Jestli je už sýr hotový, nejlépe poznáte po čichu, začne příjemně vonět.

5

Zatímco se sýr griluje, připravte si přílohu. Výborná jsou rajčata nebo paprika, ale dát si můžete opravdu cokoli, co vám chutná.

Poznámka

TIPY: Grilovat se dají i jiné plísňové sýry, z vlastní zkušenosti ovšem vím, že Hermelín je na tuto úpravu nejlépe uzpůsoben. Koření si pořiďte nejlépe bez soli, jídlo je slané opravdu dostatečně :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Batátovo – bramborová polévka s quinoa

Jahodové cupcakes

Jarní ředkvičková polévka

Kuře teriyaki

Cuketa zapékaná s kuřetem, česnekem a sýrem

Tradiční jarní polévka

Trhané hovězí

Angreštovo-rebarborový kynutý koláč

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Muffiny se špenátem

Dýňočajová polévka s vanilkou

Mangovo-špenátové smoothie s chia a goji