Krémový nepečený fondán s brusinkami a pistáciemi
Příprava tohoto sladkého zákusku se sušenými brusinkami a pistáciemi je velmi rychlá. Není potřeba ho péct, stačí jen nechat zatuhnout v lednici. Ideální sladká tečka pro mlsné jazýčky.

Ingredience
- máslo na vytření plechu
- 3 hrnky nasekané bílé čokolády
- 400 g slazeného kondenzovaného mléka (1 plechovka Salka)
- 3/4 hrnku sušených brusinek, nakrájené na poloviny
- 1/2 hrnku nahrubo nasekaných pistácií
- 2 lžičky strouhané pomerančové kůry
- 1 lžička vanilky (můžete nahradit vanilkovým cukrem nebo extraktem, zkuste si vyrobit domácí)
Postup
Přichystejte si vyšší plech (rozměry cca 20 x 20 x 5 cm), vyložte ho pečicím papírem a ten potřete máslem. Pečicím papírem vyložte i boky plechu tak, aby papír přečníval přes okraje.
Ve větším hrnci na mírném ohni nechte rozpustit a povařte bílou čokoládu a kondenzované mléko. Pokud se bojíte připálení, rozpusťte vše pomocí vodní lázně. Zahřívejte, dokud nejsou kousky čokolády rozpuštěné a směs není hladká.
Odstavte hrnec z plamene. Vmíchejte 3/4 připravených brusinek, 3/4 připravených nasekaných pistácií, pomerančovou kůru a vanilku.
Přelijte směs do připravené nádoby (plechu) a rovnoměrně rozetřete. Posypejte zbývajícími brusinkami a pistáciemi.
Plech zakryjte potravinářskou folií a dejte do ledničky asi na 2 hodiny zatuhnout.
Pomocí přečnívajícího pečicího papíru vytáhněte fondán z plechu. Rozkrájejte ho na čtvercové řezy a podávejte. Skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě max. 1 týden.
Mohlo by vás zajímat:
brusinky čokoláda nepečené řezy Dezerty
Zdroj: www.bhg.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře