fbpx

Ingredience na 5 porcí

  • 1 a půl hrnku hladké mouky
  • 2PL ghí ( přepuštěné máslo )  nebo rozpuštěného másla
  • 1/2KL soli
  • cca 1 hrnek vlažné vody

Na náplň:

  • 4 menší brambory
  • dvě hrsti špenátových listů
  • 2 stroužky česneku
  • koření dle chuti ( garam masala, římský kmín, mletý koriandr a kurkuma )
  • čerstvá petrželka nebo koriandr ( kdo má rád )
  • sůl
  • ( možno přidat i  nastrouhaný sýr )

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Nejprve dáme vařit doměkka brambory ve slupce. Ty necháme vychladnout a poté oloupeme. Mouku smícháme s ghí nebo rozpuštěným máslem, osolíme a postupně zapracováváme vodu tak, aby nám vzniklo nelepivé těsto. Nemusíte nutně použít všechnu vodu. Kdyby těsto příliš lepilo, přisypte malinko mouky. Z těsta uděláme bochánek a necháme ho v utěrkou přikryté misce půl hodiny odpočinout.

2

Mezitím v misce vidličkou rozmačkáme brambory, přisypeme koření, osolíme, přihodíme spařené špenátové listy a do směsi rozmačkáme česnek. Vše dobře promícháme a utvoříme 5 stejně velkých kuliček.
Těsto rozdělíme také na 5 částí a vytvarujeme do bochánků. Každý bochánek vyválíme a poklademe kuličkou ze směsi. Zabalíme jako buchtu a zlehka opatrně (aby nám těsto nikde neprasklo ) rozvalujeme do všech stran, aby nám vznikla placka cca 0,5cm silná. S těstem se dobře pracuje, tak nemusíte mít strach. Suchou pánev (nejlépe litinovou nebo se silným dnem ) rozpálíme na maximum, poté ztlumíme na polovinu a placky opečeme z obou stran.

3

Budou se nám tvořit hnědé puchýře a placky se budou nafukovat. Po vyjmutí opět splasknou. Hotové placky potřeme přepuštěným máslem.

Indická plněná aloo paratha

Poznámka

Celý fotopostup najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/2015/01/indicka-plnena-paratha.html

Mohlo by vás zajímat:
Přílohy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře