Na náplň:
Nejprve dáme vařit doměkka brambory ve slupce. Ty necháme vychladnout a poté oloupeme. Mouku smícháme s ghí nebo rozpuštěným máslem, osolíme a postupně zapracováváme vodu tak, aby nám vzniklo nelepivé těsto. Nemusíte nutně použít všechnu vodu. Kdyby těsto příliš lepilo, přisypte malinko mouky. Z těsta uděláme bochánek a necháme ho v utěrkou přikryté misce půl hodiny odpočinout.
Mezitím v misce vidličkou rozmačkáme brambory, přisypeme koření, osolíme, přihodíme spařené špenátové listy a do směsi rozmačkáme česnek. Vše dobře promícháme a utvoříme 5 stejně velkých kuliček.
Těsto rozdělíme také na 5 částí a vytvarujeme do bochánků. Každý bochánek vyválíme a poklademe kuličkou ze směsi. Zabalíme jako buchtu a zlehka opatrně (aby nám těsto nikde neprasklo ) rozvalujeme do všech stran, aby nám vznikla placka cca 0,5cm silná. S těstem se dobře pracuje, tak nemusíte mít strach. Suchou pánev (nejlépe litinovou nebo se silným dnem ) rozpálíme na maximum, poté ztlumíme na polovinu a placky opečeme z obou stran.
Budou se nám tvořit hnědé puchýře a placky se budou nafukovat. Po vyjmutí opět splasknou. Hotové placky potřeme přepuštěným máslem.
Celý fotopostup najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/2015/01/indicka-plnena-paratha.html