Indická plněná aloo paratha

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 a půl hrnku hladké mouky
  • 2PL ghí ( přepuštěné máslo )  nebo rozpuštěného másla
  • 1/2KL soli
  • cca 1 hrnek vlažné vody

Na náplň:

  • 4 menší brambory
  • dvě hrsti špenátových listů
  • 2 stroužky česneku
  • koření dle chuti ( garam masala, římský kmín, mletý koriandr a kurkuma )
  • čerstvá petrželka nebo koriandr ( kdo má rád )
  • sůl
  • ( možno přidat i  nastrouhaný sýr )

Postup

1

Nejprve dáme vařit doměkka brambory ve slupce. Ty necháme vychladnout a poté oloupeme. Mouku smícháme s ghí nebo rozpuštěným máslem, osolíme a postupně zapracováváme vodu tak, aby nám vzniklo nelepivé těsto. Nemusíte nutně použít všechnu vodu. Kdyby těsto příliš lepilo, přisypte malinko mouky. Z těsta uděláme bochánek a necháme ho v utěrkou přikryté misce půl hodiny odpočinout.

2

Mezitím v misce vidličkou rozmačkáme brambory, přisypeme koření, osolíme, přihodíme spařené špenátové listy a do směsi rozmačkáme česnek. Vše dobře promícháme a utvoříme 5 stejně velkých kuliček.
Těsto rozdělíme také na 5 částí a vytvarujeme do bochánků. Každý bochánek vyválíme a poklademe kuličkou ze směsi. Zabalíme jako buchtu a zlehka opatrně (aby nám těsto nikde neprasklo ) rozvalujeme do všech stran, aby nám vznikla placka cca 0,5cm silná. S těstem se dobře pracuje, tak nemusíte mít strach. Suchou pánev (nejlépe litinovou nebo se silným dnem ) rozpálíme na maximum, poté ztlumíme na polovinu a placky opečeme z obou stran.

3

Budou se nám tvořit hnědé puchýře a placky se budou nafukovat. Po vyjmutí opět splasknou. Hotové placky potřeme přepuštěným máslem.

Poznámka

Celý fotopostup najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/2015/01/indicka-plnena-paratha.html

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krásný ovocný dort k narozeninám

Kapustové karbanátky

Exotický quinoa salát s mangem a avokádem

Punčová kolečka

Hovězí nudličky s čínským celerem s ústřicovou omáčkou

Nepečené cukroví – „sněhové koule“ s rumem a ořechy

Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Lívanečky s chia semínky, pečenými fíky a Amarettem

Mini pavlovy s jemným krémem a malinovou polevou

Valentýnské vanilkové cupcaky

Široké nudle s gorgonzolou a sušenými rajčaty

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám