Svěží nektarinkový salát s prosciuttem

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Teplé večery si žádají nějaké lehké a svěží občerstvení. Kombinace rajče-ledový salát-mozzarella nás už omrzela. Inspirujte se moderní kuchyní a zkombinujte zdánlivě nesourodé suroviny. Vyzkoušeli jsme – opravdu gurmánský zážitek.

Ingredience

  • 3-4 nektarinky
  • 2 rajčata
  • 1 ks mozzarelly di bufalo, nakrájenou na kousky
  • 1 malý svazek bazalky, natrhanou na lístky
  • 6-8 plátků prosciutta
  • 2 malé hlavičky hlávkového salátu
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1/4 hrnku balsamika
  • špetka mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

1

Umyjte a usušte salát. Natrhejte na listy a větší rozpulte.

2

Nakrájejte nektarinky a rajčata na čtvrtiny.

3

V míse smíchejte salát, nektarinky a rajčata. Přidejte nakrájenou mozzarellu a lístky bazalky.

4

Trochu promíchejte a přidejte plátky prosciutta.

5

Dresing vytvoříte smícháním balsamika s olivovým olejem. Nalijte na salát.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}