fbpx

Jablečný koláč se zakysanou smetanou a skořicovou drobenkou

Recept jako stvořený k podzimu. Využijte jablíčka a upečte krásný jablečný koláč, který má navíc zakysanou smetanu a bohatou vrstvu křupavé drobenky. S tímto receptem je úspěch zaručen.

Recept na jablečný koláč s drobenkou

Ingredience na 8 porcí

  • 1 koláčovou krustu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • ¾ hrnku cukru
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 vejce
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 hrnky oloupaných a nakrájených jablek na kousky
  • ⅔ hrnku hladké mouky
  • ⅔ hrnku cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce změklého másla

Postup

Celkový čas přípravy: 90 min

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Vyrobte koláčový korpus dle receptu. Po uložení těsta do formy dejte na dno pečící papír a zasypte jej rýží. Stačí jen tolik, aby papír dobře držel ve formě.

2

Pečte 10 minut, poté vyndejte z trouby. Odstraňte papír s rýží. Troubu nevypínejte.

3

V míse smíchejte dvě lžíce mouky, sůl, 3/4 hrnku cukru a muškátový oříšek. V druhé misce smíchejte vejce, zakysanou smetanu a vanilku. Nalijte mokré ingredience do suchých a dobře promíchejte. Nakonec přidejte jablka a přelijte směs do formy s korpusem. Pečte 15 minut.

4

Snižte teplotu na 180 °C a pečte koláč dalších 30 minut.

5

Mezitím smíchejte 2/3 hrnku cukru, 2/3 hrnku mouky a 2 lžičky skořice. Přilijte 4 lžíce másla a promíchejte do drobenky. Koláč posypejte drobenkou, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 10 minut.

6

Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na roštu.

Mohlo by vás zajímat:
inspirace jablka koláč pečení rychlé recepty sladké recepty snadné recepty

Zdroj: www.tasteandtellblog.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře