Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Načerpejte moudrost italských babiček. Peněz nebylo nazbyt, přesto bylo potřeba dát na stůl něco exkluzivního. Vypadá skvěle a chutná ještě lépe! Ideální na snídani, a pokud něco zůstane, po krátkém zahřátí v troubě bude výtečný i k večeři. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

V prvním kroku začneme s přípravou těsta. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme máslo. Mezi tím si zahřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Do vlažného mléka přidáme rozdrolené droždí společně s cukrem a necháme rozpustit.

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Krok 2

Do mísy dáme mouku a vejce, zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme.

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Krok 3

Do takto vzniklé hmoty přidáme kvásek a opět promícháme, dokud se nám suroviny pěkně nespojí.

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Krok 4

Nyní těsto hněteme, dokud nám nevznikne úhledná a celistvá hmota. Takto připravené těsto necháme odpočívat minimálně hodinu v teple, aby dostatečně nakynulo.

Krok 5

Mezi tím, co nám kyne těsto, připravíme si náplň. Sýr, šunku i olivy ( v případě, že jste zvolili vlastní suroviny, tak tyto suroviny) nakrájíme na drobné kostičky (pokud máte šunku vcelku, můžete použít struhadlo).

Krok 6

Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném válu do tvaru obdélníku.

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Krok 7

Poté, co máme těsto vyváleno do požadovaného tvaru, posypeme připravenou náplní.

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Krok 8

Z těsta si připravíme roládu.

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Krok 9

Z připravené rolády vytvoříme kruh tak, že oba konce spojíme.

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Krok 10

Takto připravené těsto nařežeme, aby se vše důkladně propeklo.

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Krok 11

Těsto přeložíme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Vhodné je nechat ještě cca hodinu kynout. Poté potřeme mlékem a posypeme mákem.

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Krok 12

Nyní vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut na 180°. Dobrou chuť!

Lahodná italská brioška - hospodárná, přitom luxusní dobrota

Ingredience

na těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 80 g másla
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 lžička soli

na náplň

  • 130 g ementálů
  • 100 g vařené šunky (nejlépe vcelku)
  • černé olivy

U volby těchto surovin můžete povolit uzdu své fantazii a briošky naplnit vámi zvolenými surovinami, milovníci sýru mohou experimentovat se sýry, milovníci zeleniny se zeleninou, zkrátka záleží jen na vás, co máte rádi.

na povrch

  • mák
  • trocha mléka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pomalu pečené hovězí na červeném víně se zeleninou

Netradiční Boston cream pie

Mrkvové špagety s guacamole

Skořicoví šneci

Okurková raita s mátou

Bezlepkový chléb z pohankových krup

Zapečené jáhly se zeleninou a tempehem

Pastýřský koláč (shepherd´s pie)

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Netradiční bramborový salát s cizrnou, mandlemi a rozinkami

Video: Nepečené ovocné energy tyčinky ve 3 krocích

Letní okurkovo-melounové smoothie s mátou