Netradiční vánoční pralinky z těsta na cookies

Pro milovníky čokoládových cookies, máme krásný tip na vánoční cukroví. Jelikož při přípravě cookies vždy ráda “uždibuji” těsto, tak mě velmi zaujaly tyto truffles. Kombinují výbornou sladkou chuť těsta (samozřejmě bez vajec) a hořkou čokoládovou polevu. Pokud se bojíte syrové mouky, můžete ji zkusit nahradit jemně rozemletými ovesnými vločkami. 🙂

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/3 hrnku změklého másla
  • 1/3 hrnku hnědého nebo třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového aroma
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek čokoládových vloček nebo posekané čokolády
  • 300 g posekané tmavé čokolády
  • 1 lžíce ztuženého tuku

Postup

1

V míse vyšlehejte máslo, cukr a vanilku.

2

Vmíchejte mouku, dokud vše nebude dobře spojeno. Poté vmíchejte kousky čokolády.

3

Z těsta tvořte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Dejte na 30 minut do mrazáku.

4

Rozehřejte čokoládu a ztužený tuk.

5

Kuličky máčejte (pomocí třeba vidličky) v rozehřáté čokoládě a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.

6

Nechte ztuhnout (můžete opět dát do mrazáku nebo lednice), můžete ještě pokapat zbylou čokoládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát se sušenými rajčaty, kešu oříšky a bagetkou

Těstoviny s lilkem a houbami z jednoho hrnce

Bábovka, ze které teče máslo!

Video: Zdravá verze kuřecího Katsu curry s květákovou rýží

Krkovice na medu a hořčici

Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím

Úžasný fitness koláček

Kozí sýr s brusinkami a ořechy

Šťouchané brambory

Skořicoví šneci

Rychlé nudle z pánve s omáčkou a třemi druhy hub

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru