
Na salát:
Marináda na krevety:
Na zálivku:
Bylinkové máslo:
Nejprve si připravte bylinkové máslo. Bylinky si nasekejte nadrobno a přidejte do rozpuštěného a osoleného másla. Dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice.
Marinádu na krevety si připravte smícháním šťávy z limety, olivového oleje, utřeného česneku, nasekaných lístků bazalky, soli a pepře. Krevety dejte do marinády a nechte chvíli odležet.
Mezitím si udělejte zálivku na salát. Smíchejte olivový olej, med, hořčici, šťávu z limety, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
Pokrájejte si fenykl a zlehka opečte na přepuštěném másle.
Rozpůlenou bagetu si namažte bylinkovým máslem a opečte na grilu.
Marinované krevety napíchejte na špejli nebo napichovátka a opečte zprudka na grilu.
Polníček smíchejte se zálivkou a naservírujte na talíř. Přidejte fenykl, nakrájená cherry rajčátka a zrníčka granátového jablka. Na salát položte grilované krevety a bagetky.