Sekaná s pohankou a červenou čočkou

Klasika, trochu vylepšená, aby nám jednak chutnala, jednak nás pořádně zasytila a také, aby to mělo nějakou výživovou hodnotu.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g vepřové kýty (šikovní si namelou doma na mlýnku, já jsem poprosila paní v řeznictví)
  • 300g hovězího zadního
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 hrnek pohankové lámanky
  • 1 PL majoránky
  • 1 PL kurkumy
  • 1 PL červené papriky
  • sůl
  • ghí (olej)
  • kukuřičná strouhanka

Postup

1

Nejprve si dáme uvařit červenou čočku a pohanku, nemusí to být úplně do měkka.

2

Mezitím si opražíme na ghíčku (oleji) do hněda nakrájenou cibulku a česnek přihodíme prolisovaný nakonec, jen aby zavoněl.

3

V míse si smícháme maso, vejce, všechno koření, sůl dle chuti, orestovanou cibulku s česnekem, uvařenou čočku a pohanku a podle konzistence přidáme kukuřičnou strouhanku.

4

Vše pěkně promísíme, a tvarujeme menší šišky, které klademe na pečící papír. (čím větší šišky budou, tím úměrně déle si pak musíte prodloužit pečení)

5

Pekla jsem v troubě hodinku na 150 stupňů a pak asi 20 minut na 200stupňů, aby se udělala kůrčička.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninové jáhloto se sýrem

Čokoládové sušenky s konopím

Zdravá slaná čokoláda bez cukru s mandlemi smíchaná do 5 minut

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi

Fitness pečené cuketové chipsy s minimem oleje

Cizrna se zeleninou a rýží na indický způsob

Pečené hranolky s masem, sýrem a zeleninou

Karamelizovaný koláč naruby „Piña Colada“

Crostini s černým lanýžem

Nepečené proteinové tyčinky na styl banana bread připravené za 10 minut

Zapečená cuketa s rajčaty a černými olivami

Malinový tart s mandlemi