Sekaná s pohankou a červenou čočkou

Klasika, trochu vylepšená, aby nám jednak chutnala, jednak nás pořádně zasytila a také, aby to mělo nějakou výživovou hodnotu.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g vepřové kýty (šikovní si namelou doma na mlýnku, já jsem poprosila paní v řeznictví)
  • 300g hovězího zadního
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 hrnek pohankové lámanky
  • 1 PL majoránky
  • 1 PL kurkumy
  • 1 PL červené papriky
  • sůl
  • ghí (olej)
  • kukuřičná strouhanka

Postup

1

Nejprve si dáme uvařit červenou čočku a pohanku, nemusí to být úplně do měkka.

2

Mezitím si opražíme na ghíčku (oleji) do hněda nakrájenou cibulku a česnek přihodíme prolisovaný nakonec, jen aby zavoněl.

3

V míse si smícháme maso, vejce, všechno koření, sůl dle chuti, orestovanou cibulku s česnekem, uvařenou čočku a pohanku a podle konzistence přidáme kukuřičnou strouhanku.

4

Vše pěkně promísíme, a tvarujeme menší šišky, které klademe na pečící papír. (čím větší šišky budou, tím úměrně déle si pak musíte prodloužit pečení)

5

Pekla jsem v troubě hodinku na 150 stupňů a pak asi 20 minut na 200stupňů, aby se udělala kůrčička.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený cheesecake se sušenkovým máslem

Krutony do polévky z tofu

Koriandrová polévka

Pravé Italské tiramisu

Medovníkové kuličky

Rychlé mini sekané se sýrem a slaninou

Nejrychlejší recept na výborný zdravý mrkvový dort

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Francouzská cibulačka s metaxou!

Zdravý tvarohový koláč s banánem

Video: Pečené batátové hranolky s parmezánem a petrželkou

Pečené skořicové koblížky bez lepku