Šalvějový sirup

Sirup ze šalvěje není tak úplně klasicky na běžné pití, ale je to přírodní lék. Výborný je při nachlazení nebo při zažívacích problémech. Jako prevenci můžete lžíci denně nebo při potížích dle potřeby. Ochutit si sirupem můžete i čaj. Vyhnout by se mu měly těhotné a kojící ženy.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca tři hrsti šalvějových lístků (já měla +/- 30 malých větviček)
  • 700 g třtinového cukru
  • 1 – 2 citrony (dle velikosti) (ideálně bio)
  • 2 l vody

Postup

1

Vodu s cukrem přiveďte k varu a ve fázi kdy bude cukr rozpuštěný přidejte lístečky šalvěje zbavené lodyh. Povařte 5 minut a stáhněte ze zdroje tepla. Přidejte na plátky nakrájený citron, já z citronu okrajuju kůru kvůli hořkosti, a nechte stát 24 h.

2

Druhý den hrnec s šalvějí a cukrovým rozvarem opět přiveďte k varu a vařte dalších pět minut. Poté opět stáhněte ze zdroje tepla a ihned ještě horké plňte do připravených čistých a vyvařených sklenic. Do sklenic lijte nejlépe přes husté sítko či plátýnko. Naplněné sklenice obraťte dnem vzhůru.

3

Uchovávejte v lednici. Po roce skladování sirup ztrácí léčebné účinky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové rizoto s kokosovým mlékem

Osviežujúci ríbezľový koláč

Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu

Koprová omáčka s křehkým hovězím

Mandlový dezert s amarettem a olivovým olejem

Tvarohové mini zmrzlinky s čerstvými jahodami

Video: Bramborové válečky plněné čedarem, slaninou a jarní cibulkou

Osvěžující citronové cheesecake řezy s vanilkou

Zeleninové karí se sambalem

Salát s grilovaným mangem a mozzarellou

Polévka z dýně hokaido a celeru

Tacos s cizrnovým falafelem