Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Skvělý paleo recept a způsob, jak nahradit housku zeleninou a ještě si pochutnat!

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Ingredience na 3 porce

Burger

  • 1 větší lilek
  • 500 g mletého masa mix
  • 1 vejce
  • olivový olej nebo sádlo na smažení
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • sůl, pepř
  • pár listů salátu  
  • 2 rajčata

Avokádová majonéza

  • 1 zralé avokádo
  • 1 lžíce kvalitní majonézy
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 lžička dijonské hořčice

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Lilek nakrájíme na silnější kolečka a nasolíme ho.
Maso smícháme s vejcem, kořením a rajčatovým protlakem a pořádně prohněteme.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm z mletého masa placičky (burgery), k masu přidáme i kolečka lilku, které jsme vysušili ubrouskem a opečeme do hněda.

2

Z avokáda vyndáme měkkou dužinu, kterou rozmixujeme společně s majonézou, hořčicí, octem a případně dosolíme.

3

Na kolečko lilku dáme list salátu, burger, potřeme avokádovou majonézou, rozložíme slabé plátky rajčat a přiklopíme druhým plátkem lilku.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Tomáš Deer

Tomáš Deer

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře