Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Skvělý paleo recept a způsob, jak nahradit housku zeleninou a ještě si pochutnat!

Katka Slánská

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Burger

  • 1 větší lilek
  • 500 g mletého masa mix
  • 1 vejce
  • olivový olej nebo sádlo na smažení
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • sůl, pepř
  • pár listů salátu
  • 2 rajčata

Avokádová majonéza

  • 1 zralé avokádo
  • 1 lžíce kvalitní majonézy
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 lžička dijonské hořčice

Postup

1

Lilek nakrájíme na silnější kolečka a nasolíme ho.
Maso smícháme s vejcem, kořením a rajčatovým protlakem a pořádně prohněteme.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm z mletého masa placičky (burgery), k masu přidáme i kolečka lilku, které jsme vysušili ubrouskem a opečeme do hněda.

2

Z avokáda vyndáme měkkou dužinu, kterou rozmixujeme společně s majonézou, hořčicí, octem a případně dosolíme.

3

Na kolečko lilku dáme list salátu, burger, potřeme avokádovou majonézou, rozložíme slabé plátky rajčat a přiklopíme druhým plátkem lilku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadný pudinkový dezert s malinami a kousky sušenek

„Uzená“ pražená cizrna

Video: Lahodný krémový tiramisu cheesecake

Ostružinový dortík, který chutná všem

Lípa – jak na sběr i sušení + 5 domácích receptů

Košíčky s čokoládovou pěnou a třešňovou marmeládou

Video: Lahodné vanilkové Crème brûlée

Nepečený koláč s arašídovou náplní a čokoládou

Video: Hvězdný jablečný koláč z listového těsta

Indická plněná aloo paratha

Čočkový vegan portobello burger

Domácí jablečno-šípkový čaj s vůní skořice