Celozrnný houskový knedlík z kvásku

Vždy vymýšlím zdravější varianty jídel a možné to je i u houskového knedlíku. Rozhodně se nebojte použití kvásku místo droždí, knedlíky nádherně nakynuly.

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hrubé celozrnné špaldové mouky (z níž 100 g použijeme na kvásek)
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 plátky celozrnného toastového chlebu (nebo jiné celozrnné pečivo) nakrájené na kousky
  • 1/2 lžičky soli

Postup

1

Den předem si připravíme kvásek přidáním 100 g mouky a 100 ml vody ke kmenovému kvásku (asi 2 lžíce). Důkladně promícháme a necháme do druhého dne rozkvasit v nádobě zakryté utěrkou.

2

Druhý den smícháme 400 g mouky, přidáme vejce, mléko, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, do kterého zaděláme i kousky chlebu. Z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, které přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 2 hodiny kynout.

3

Knedlíky vaříme v osolené vodě z každé strany 10 minut. Hotové je naporcujeme pomocí nitě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nadýchané řezy s tvarohovým krémem a kakaem

Veganská celozrnná pizza

Zdravé a lahodné lívanečky jen ze 2 základních ingrediencí

Veganské sushi

Vláčný citrónový dort s podmáslím a jemným limetkovým krémem

Grilovaný losos s mořskými řasami salicorne.

Video: Super rychlý veganský raw cibulový dip

Jogurtovo ovocné mini-zmrzlinky

Jemně krémové máslové sušenky Red velvet

Video: Francouzské eclairs s vanilkovým krémem namáčené v čokoládové polevě

Tradiční žitné perníčky

Krkovička s rajčátky a mrkví