Kedlubnový salát s vejcem

Z uvedeného množství jsou 4 porce salátu ve velikosti svačiny nebo 2 porce jako hlavní jídlo.

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 600 g kedluben (6 malých)
  • 1 salát little gem
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 3 vrchovaté kávové lžičky majonézy
  • 1/3 kávové lžičky soli
  • 4 vejce

Postup

1

Vejce uvaříte v osolené vodě natvrdo (10 minut), zchladíte studenou vodou a oloupete.

2

Salát opláchnete a rukama natrháte do mísy.

3

Dvě třetiny kedluben oloupete, nakrájíte na hranolky (kedlubny pokrájíte na plátky tenké 0,5 cm a ty pak na proužky 0,5 cm silné) a přidáte k salátu.

4

Stonky řapíkatého celeru pokrájíte na co nejtenčí plátky (aby v salátu nebyla cítit celerová vlákna), přidáte do mísy k ostatní zelenině a vše promícháte.

5

Dresink vytvoříte takto:
zbylou třetinu kedluben nastrouháte najemno.
Přidáte majonézu, sůl a důkladně promícháte.

6

Salát rozdělíte na talíře, polijete dresinkem a každou porci podáváte s jedním vařeným vajíčkem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety s pestem a ricottou

Piškotoví brum(l)íci

Podzimní dýňové cupcakes bez cukru a lepku

20 rad, jak se stravovat zdravěji, pokud jste workoholici nebo lenoši

Medová kuřecí křidélka s rýžovými nudlemi

Křehké sušenky s citrónovou náplní

Řepná pomazánka

Mrkvový dort

Masová směs na topinky

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou

Pečené špaldové lívance

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake