fbpx

Kedlubnový salát s vejcem

Z uvedeného množství jsou 4 porce salátu ve velikosti svačiny nebo 2 porce jako hlavní jídlo.

Kedlubnový salát s vejcem

Ingredience na 2 porce

  • 600 g kedluben (6 malých)
  • 1 salát little gem
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 3 vrchovaté kávové lžičky majonézy
  • 1/3 kávové lžičky soli
  • 4 vejce

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Vejce uvaříte v osolené vodě natvrdo (10 minut), zchladíte studenou vodou a oloupete.

2

Salát opláchnete a rukama natrháte do mísy.

3

Dvě třetiny kedluben oloupete, nakrájíte na hranolky (kedlubny pokrájíte na plátky tenké 0,5 cm a ty pak na proužky 0,5 cm silné) a přidáte k salátu.

4

Stonky řapíkatého celeru pokrájíte na co nejtenčí plátky (aby v salátu nebyla cítit celerová vlákna), přidáte do mísy k ostatní zelenině a vše promícháte.

5

Dresink vytvoříte takto:
zbylou třetinu kedluben nastrouháte najemno.
Přidáte majonézu, sůl a důkladně promícháte.

6

Salát rozdělíte na talíře, polijete dresinkem a každou porci podáváte s jedním vařeným vajíčkem.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře