Kedlubnový salát s vejcem
Z uvedeného množství jsou 4 porce salátu ve velikosti svačiny nebo 2 porce jako hlavní jídlo.

Ingredience na 2 porce
- 600 g kedluben (6 malých)
- 1 salát little gem
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 3 vrchovaté kávové lžičky majonézy
- 1/3 kávové lžičky soli
- 4 vejce
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Vejce uvaříte v osolené vodě natvrdo (10 minut), zchladíte studenou vodou a oloupete.
Salát opláchnete a rukama natrháte do mísy.
Dvě třetiny kedluben oloupete, nakrájíte na hranolky (kedlubny pokrájíte na plátky tenké 0,5 cm a ty pak na proužky 0,5 cm silné) a přidáte k salátu.
Stonky řapíkatého celeru pokrájíte na co nejtenčí plátky (aby v salátu nebyla cítit celerová vlákna), přidáte do mísy k ostatní zelenině a vše promícháte.
Dresink vytvoříte takto:
zbylou třetinu kedluben nastrouháte najemno.
Přidáte majonézu, sůl a důkladně promícháte.
Salát rozdělíte na talíře, polijete dresinkem a každou porci podáváte s jedním vařeným vajíčkem.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře