Kuřecí stehýnka na šalvěji
Šalvěj má v kuchyni široké využití, můžete z ní nejen udělat čaj nebo omáčku, ale výborně se hodí i na maso. A právě teď je doba sběru. Tak zkuste třeba s kuřetem :)

Ingredience na 3 porce
- 0,5 kg (cca 5ks) kuřecích horních stehen (nebo prsíčka, stehýnka)
- 3 snítky šalvěje (cca 12 – 15 lístků)
- 1 jarní cibulka nebo půlka pórku
- máslo
- sůl
- pepř
- (šťáva z citronu)
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Kuře omyjte, osolte a opepřete a vložte do pekáčku. Šalvěj a cibulku/pórek nasekejte nadrobno a nasypte na kuře. Můžete zakápnout i troškou citronové šťávy, ale ne moc, ať to nepřebije chuť šalvěje.
Nakonec poklaďte kousíčky másla a podlijte vodou. Přikryté pečte na 200 st asi tak půl hodinky, pak odkryjte a na cca 10 minut nechte dopéct kůrku. V případě potřeby během pečení ještě trochu podlijte.
Podávala jsem s pečenou zeleninou, ale např. rýže se jako příloha hodí báječně.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla