Kuřecí stehýnka na šalvěji

Šalvěj má v kuchyni široké využití, můžete z ní nejen udělat čaj nebo omáčku, ale výborně se hodí i na maso. A právě teď je doba sběru. Tak zkuste třeba s kuřetem :)

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 kg (cca 5ks) kuřecích horních stehen (nebo prsíčka, stehýnka)
  • 3 snítky šalvěje (cca 12 – 15 lístků)
  • 1 jarní cibulka nebo půlka pórku
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • (šťáva z citronu)

Postup

1

Kuře omyjte, osolte a opepřete a vložte do pekáčku. Šalvěj a cibulku/pórek nasekejte nadrobno a nasypte na kuře. Můžete zakápnout i troškou citronové šťávy, ale ne moc, ať to nepřebije chuť šalvěje.

2

Nakonec poklaďte kousíčky másla a podlijte vodou. Přikryté pečte na 200 st asi tak půl hodinky, pak odkryjte a na cca 10 minut nechte dopéct kůrku. V případě potřeby během pečení ještě trochu podlijte.

3

Podávala jsem s pečenou zeleninou, ale např. rýže se jako příloha hodí báječně.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lasagne bez pečení a připravené do hodiny

Čočkový salát s cuketou a avokádem

Kukuřičné těstoviny s rajčaty, grilovaným pórkem a tofu

Kuřecí, smetanová omáčka, rýže, zelenina

Hroznové smoothie s lněným olejem

Mini pizzy z lilku

Video: Jemná čokoládová panna cotta s extra čokoládovou polevou

Veganská dýňová polévka

5 nejlepších receptů na domácí másla z ořechů, semínek i kokosu

Video: Jablečný cheesecake s ovesnou drobenkou

Tříbarevná čočka

Krásný dort s jemným krémem a čokoládovými kapičkami