Kuřecí stehýnka na šalvěji

Šalvěj má v kuchyni široké využití, můžete z ní nejen udělat čaj nebo omáčku, ale výborně se hodí i na maso. A právě teď je doba sběru. Tak zkuste třeba s kuřetem :)

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 kg (cca 5ks) kuřecích horních stehen (nebo prsíčka, stehýnka)
  • 3 snítky šalvěje (cca 12 – 15 lístků)
  • 1 jarní cibulka nebo půlka pórku
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • (šťáva z citronu)

Postup

1

Kuře omyjte, osolte a opepřete a vložte do pekáčku. Šalvěj a cibulku/pórek nasekejte nadrobno a nasypte na kuře. Můžete zakápnout i troškou citronové šťávy, ale ne moc, ať to nepřebije chuť šalvěje.

2

Nakonec poklaďte kousíčky másla a podlijte vodou. Přikryté pečte na 200 st asi tak půl hodinky, pak odkryjte a na cca 10 minut nechte dopéct kůrku. V případě potřeby během pečení ještě trochu podlijte.

3

Podávala jsem s pečenou zeleninou, ale např. rýže se jako příloha hodí báječně.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Božsky čokoládový dort ze 3 ingrediencí a kompletně bez mouky

Krásný mramorový koláč

Letní krémový koláč s třešněmi

Nepečené čokoládové řezy s třemi druhy krémů

Video: Marinované kuřecí maso z jedné pánve

Video: Bramborové mističky plněné kuřecím masem pod rozteklým sýrem

Veselé velikonoční sušenky s čokoládovým krémem a vajíčky

Čokoládové palačinky plněné jablky a banány

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Video: Nejvláčnější brownies s extra kousky čokolády

Cizrnové klobásky

Krásně nadýchaný a voňavý perník s dýňovým pyré